szerző:
hvg.hu

Kimentek a meghívók a média számára: alig egy hónappal a nagy szeptemberi iPhone-bemutató után újabb rendezvényt tart az Apple, ezúttal New Yorkban. A palettán ezúttal is elsősorban hardvereszközök szerepelnek.

Kissé meglepő helyszínen, ugyanis nem az Apple Park Steve Jobsról elnevezett színháztermében, hanem New Yorkban, a BAM (Brooklyn Academy of Music) Howard Gilman operaházban október 30-án, helyi idő szerint délelőtt 10 órakor tartja újabb rendezvényét az Apple, „There’s more in the making” címmel.

©

Akárcsak a szeptemberi eseményen, ezúttal is hardverek lesznek a középpontban, frissül néhány Mac-modell, és persze az iPad Pro is. Ez utóbbinál várhatóan marad az LCD kijelző, viszont vékonyabb lesz a kerete, támogatni fogja a Face ID-t (azaz lesz TrueDepth kamerája). Elképzelhető, hogy nem lesz rajta fejhallgató-csatlakozó, és arról is beszélnek, hogy az Apple USB-C-re cserélné a Lightning-csatlakozót. A készülék 11”-es és 12,9”-es változatban jelenne meg.

Frissítések várhatók a MacBook-vonalon is, elsősorban a 12”-es MacBookot illetően. Hallani arról is, hogy az Apple előállhat egy olcsóbb, Retina kijelzővel szerelt notebookkal, ez az eszköz a MacBook Air családba érkezne. 2014. óta először frissülne a Mac mini – az update a készülék belsejét, elsősorban a processzorát érintené. Arra is van esély, hogy a rendezvényen szóba kerül majd a 2019-ben érkező moduláris Mac Pro is.

A rendezvényt az Apple streamelni fogja weboldalán és az Apple TV-n is, sőt az is elképzelhető, hogy – a szeptemberi bemutatóhoz hasonlóan – a Twitteren is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek

Frissítsen rá a Facebook Messengerre, lehet, hogy már ön is megkapta az új változatot

Frissítsen rá a Facebook Messengerre, lehet, hogy már ön is megkapta az új változatot

LOL, beindul a mémgyár? Itt a Facebook új alkalmazása

LOL, beindul a mémgyár? Itt a Facebook új alkalmazása

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Rambótól A miniszter félrelépig - ezekért a filmekért vagyunk hálásak Andy Vajnának

Rambótól A miniszter félrelépig - ezekért a filmekért vagyunk hálásak Andy Vajnának