szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az androidos Chrome-ba is bevezetik a gesztusvezérlés lehetőségét. Elég lesz csak söpörni egyet az ujjunkkal, ha lapozni akarnánk az oldalak között.

Az Apple Safari nevű böngészőjének egyik hasznos funkciója, hogy támogatja a gesztusvezérlést. Ezáltal nem (mindig) szükséges gombokat nyomogatni, hogy visszatérjünk például az előző oldalra, megnyissunk egy új lapot, hiszen ezt a manővert helyettesíti az úgynevezett söpréses mozdulat.

A jelek szerint ezt a fajta könnyítést ülteti népszerű böngészőjébe a Google is. A 9to5Google szerint a funkció már javában készül, ezt erősíti az is, hogy nyomait a program forráskódjában már korábban felfedezték. Ez persze nem azt jelenti, hogy rövidesen használhatjuk is, hiszen az élesítést bizonyára egy hosszabb tesztidőszak is megelőzi majd.

A dolog egyetlen negatívuma (már ha ezt annak lehet nevezni), hogy a funkciót csak az androidos Chrome kapja meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!