szerző:
hvg.hu

Valójában nem meglepő, hogy az alábbi androidos appot már több mint egymilliárdan letöltötték a Google alkalmazás-áruházából. Ez az app ugyanis kíméli a telefon erőforrásait, miközben a használóját nem engedi kimaradni a közösségi média eseményeiből.

A Facebook a legnépszerűbb közösségi médiaplatform számítógépen és természetesen mobilon is. Ennek „lájtosabb” androidos verziója, az aksikimélő Facebook, azaz a Facebook Lite fontos mérföldkőhöz érkezett: elérte az egymilliárd letöltést. (Az energiával és a tárhellyel takarékoskodó verzió a Messengerből is elérhető.)

©

Az alkalmazást eredetileg Indiában indították el, elsősorban olyan felhasználók számára, akik lassabb, 2G-hálózattal érik el a netet. Az appnak akkora sikere volt, hogy később globálisan is megjelentették. A Facebook Lite lehetőséget kínál arra, hogy a közösségi oldal alapvető funkcióit használják, anélkül, hogy túlságosan igénybe vennék a telefon erőforrásait. No meg az sem mindegy, hogy az app mindössze 1,28 MB méretű, szemben a nagytestvér 67 MB-jával.

Egyébként az eredeti Facebook-alkalmazás volt az első olyan, nem a Google nevével jegyzett androidos app, ami elérte az egymilliárd letöltést, még 2015-ben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Miért rángatja mindenki idegesen a fejét a fekete-fehér csíkok láttán?

Miért rángatja mindenki idegesen a fejét a fekete-fehér csíkok láttán?

Nagyon furcsa jogi csata kezd kibontakozni a GTA alkotóinak új játéka miatt

Nagyon furcsa jogi csata kezd kibontakozni a GTA alkotóinak új játéka miatt

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Holttestet találtak a Dunában

Holttestet találtak a Dunában

Még keményebb bajnokság vár Michelisz Norbertre idén

Még keményebb bajnokság vár Michelisz Norbertre idén

Hat autó ütközött az M0-son, nagy a dugó

Hat autó ütközött az M0-son, nagy a dugó