szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Méltó módon ünnepli a Doom 25. születésnapját a játék egyik szellemi atyja, John Romero.

Vannak játékok, amelyek meghatározó darabjai a történelemnek, ugyanis nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy egy-egy műfaj ismertebbé váljon. Az 1993-ban útjára indult Doom-széria is ilyen. A játékipar egyik fontos állomása a napokban tölti be 25. életévét, amit nem akárhogy terveznek megünnepelni.

A program egyik legendás tervezője, John Romero egy különleges csomaggal készül, ami a Sigil nevet viseli, és amely összesen 18 vadonatúj pályával bővíti a negyedévszázada piacra dobott programot. A kiegészítő ingyenes, de ha valaki kézzel fogható dologra vágyik, 40 (kb. 11 ezer forint), illetve 166 dollárért (vagyis 47 ezer forintért) dobozos kiadások közül is választhat.

©

Az olcsóbb verzióhoz egy 16 GB-os, floppy alakú pendrive jár, rajta a Sigil új pályáival, valamint egy, a Doom háttérzenéit szolgáltató metálbanda, a Buckethead szerzeményeit tartalmazó CD. Már a doboz sem akármilyen, ugyanis az angol festő, Cristopher Lovell tervezte. A jóval drágább kiadáshoz pólót, egy érmét, illetve egy miniszobrot is csomagolnak.

Mindkét verzió december 24-ig előrendelhető. A kiegészítőket nem tartalmazó (ingyenes) pályacsomag jövő év februárjában válik elérhetővé, amit valószínűleg a fejlesztést végző cég honlapjáról lehet majd letölteni. A fájlokat ezután a játék főkönyvtárába kell másolni, és indítás után azonnal láthatóvá válnak. De amíg ez megtörténik, van idő megoldani a Doom II legnagyobb rejtélyét, ami 24 év alatt mindössze egy embernek sikerült.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európa megemlegetheti, ha Nyugat-Afrika a franciák Afganisztánja lesz

Európa megemlegetheti, ha Nyugat-Afrika a franciák Afganisztánja lesz

Egy banánevő kislány miatt kellett bocsánatot kérnie az Audinak

Egy banánevő kislány miatt kellett bocsánatot kérnie az Audinak

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt