szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A YouTube 2018-as összefoglaló videójának egyetlen hét leforgása alatt sikerült elérnie azt, ami Justin Biebernek 8 évébe telt.

A YouTube sem feledkezik meg az év végéről, most már sokadik éve készít összefoglalót az elmúlt 365 napról a videómegosztó. A Rewind-videókban rendre összefoglalják azokat a legfontosabb eseményeket, amelyek a platformhoz kötődtek, legyen szó egy új divatőrületről, történésről vagy épp új rekordról. Ez utóbbi tekintetében maga a Rewind 2018 is felállított egy új rekordot, igaz, erre valószínűleg a legkevésbé sem büszkék.

A videó a publikálása pillanatától kezdve elképesztően népszerűletlen, annyira, hogy a közzététel utáni 4. napra már 7,4 millió dislike-ot kapott, amivel Justin Bieber 2010-ben kiadott Baby című dala után a második leggyűlöltebb videóvá vált a YouTube felületén. Emellé alig 2 millió like társult.

Mostanra viszont még mélyebbre zuhant a videó népszerűsége, december 13-ra ugyanis elérte a 9,8 millió dislike-ot a Rewind 2018. Eközben a like-ok száma csupán 100 ezerrel nőtt.

Pontosan ennyinél tart Justin Bieber fent említett dala is, csakhogy neki 8 év alatt jött össze ennyi (ráadásul 10 millió like is társul hozzá), a YouTube Rewindnak viszont alig egy hét leforgása alatt sikerült elérnie ezt, ezzel állítva be új negatív rekordot a platform történetében.

©

Ráadásul a folyamat valószínűleg itt nem áll meg, hiszen a videó jelenleg is a 11. legfelkapottabb felvétel az oldalon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!