szerző:
hvg.hu

A YouTube 2018-as összefoglaló videójának egyetlen hét leforgása alatt sikerült elérnie azt, ami Justin Biebernek 8 évébe telt.

A YouTube sem feledkezik meg az év végéről, most már sokadik éve készít összefoglalót az elmúlt 365 napról a videómegosztó. A Rewind-videókban rendre összefoglalják azokat a legfontosabb eseményeket, amelyek a platformhoz kötődtek, legyen szó egy új divatőrületről, történésről vagy épp új rekordról. Ez utóbbi tekintetében maga a Rewind 2018 is felállított egy új rekordot, igaz, erre valószínűleg a legkevésbé sem büszkék.

A videó a publikálása pillanatától kezdve elképesztően népszerűletlen, annyira, hogy a közzététel utáni 4. napra már 7,4 millió dislike-ot kapott, amivel Justin Bieber 2010-ben kiadott Baby című dala után a második leggyűlöltebb videóvá vált a YouTube felületén. Emellé alig 2 millió like társult.

Mostanra viszont még mélyebbre zuhant a videó népszerűsége, december 13-ra ugyanis elérte a 9,8 millió dislike-ot a Rewind 2018. Eközben a like-ok száma csupán 100 ezerrel nőtt.

Pontosan ennyinél tart Justin Bieber fent említett dala is, csakhogy neki 8 év alatt jött össze ennyi (ráadásul 10 millió like is társul hozzá), a YouTube Rewindnak viszont alig egy hét leforgása alatt sikerült elérnie ezt, ezzel állítva be új negatív rekordot a platform történetében.

©

Ráadásul a folyamat valószínűleg itt nem áll meg, hiszen a videó jelenleg is a 11. legfelkapottabb felvétel az oldalon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy bicskei cég dolgozói túlórázni akarnak és elutasítják a rabszolgatörvényezést

Egy bicskei cég dolgozói túlórázni akarnak és elutasítják a rabszolgatörvényezést

Támogatja az EU a MÁV-Start 11 darab emeletes vonatát

Támogatja az EU a MÁV-Start 11 darab emeletes vonatát

Sorra mondja le az előadásait Kern András

Sorra mondja le az előadásait Kern András

Rasszizmussal vádolták, első fokon nyert Kassai Viktor

Rasszizmussal vádolták, első fokon nyert Kassai Viktor

120 millióból vesz babacsomagokat az állam a határon túli magyar családoknak

120 millióból vesz babacsomagokat az állam a határon túli magyar családoknak

Életet mentett az Apple Watch

Életet mentett az Apple Watch