szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A KiiPix egy telefonokhoz készült, akár táskában is elhelyezhető nyomtató, különlegessége, pedig, hogy sem áramforrást, sem internetkapcsolatot nem igényel a képek előhívásához.

A digitális fotózás korában sokan vannak, akik telefonjuk, számítógépük képernyőjét nézegetve idézik vissza a nyaralás vagy családi események pillanatait. De olyanok is akadnak, és ők sincsenek kevesen, akik még mindig ragaszkodnak a kézzel fogható élményekhez. Számukra lehet jó választás a KiiPix nevű, táskába is könnyen eldugható fotólabor, de a kis szerkezet nem csak mérete és csekély súlya miatt tűnik ki a sorból.

©

A találmány egyrészt semmilyen áramforrást nem igényel a működéshez (még elem sincs benne, tehát soha nem is merül le), másrészt külön alkalmazásra vagy internetkapcsolatra sincs szükség, hogy fogadni tudja a nyomtatandó képet. Az előhíváshoz csak rá kell helyezni a mobilt a kiválasztott fotóval együtt, majd az oldalán található gombot lenyomni (ez rögzíti, mit kívánunk nyomtatni), és végezetül a kis fogaskereket párszor megcsavarni, amíg a polaroidra “festett” képanyag elő nem bújik a Kiipixből.

Az eszköz nem használ tintát, így arra nem is kell költeni, a nyomtató ezáltal pedig táskában is biztonságosan szállítható, hiszen semmi nem fog belőle kifolyni. Mivel hagyományos fotópapírral működik (a Fujifilm Instax Mini típusát ajánlja a gyártója), az utánpótlás is viszonylag olcsó: a 10 darabos csomag itthon nagyjából 3000 forintért szerezhető be.

©

Hátránya, hogy csak Egyesült Államokban forgalmazzák, tehát akit felénk érdekel, annak onnan kell megoldania a vásárlást. (Ez azért ma már nem művészet, külön közvetítő szolgáltatások is épülnek az igényekre.) Cserébe viszont a gép ára baráti: 40 dollárba, azaz kb. 11 ezer forintba kerül.

Ha ennél is kisebb eszközre vágyik, vessen egy pillantást a HP általunk is tesztelt eszközére, vagy a Canon szintén zsebben eldugható készülékére.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az iskolanyitás körüli kavarás is bizonyítja, milyen szabadon értelmezi a kormány a nemzeti konzultációt

Az iskolanyitás körüli kavarás is bizonyítja, milyen szabadon értelmezi a kormány a nemzeti konzultációt

Írásba adták az ellenzéki pártok, hogy nem járatják le egymást

Írásba adták az ellenzéki pártok, hogy nem járatják le egymást

Szándékosan rosszul írják a fagyasztott krumpli csomagolásán, meddig kell sütni

Szándékosan rosszul írják a fagyasztott krumpli csomagolásán, meddig kell sütni