szerző:
hvg.hu

A felső kategóriába illő, de mégis kellemes árfekvésű videokártyát mutatott be az Nvidia. Az RTX 2060 a gyártói ígéretek szerint zökkőmentesen futtatja még az erőforrás-igényes videojátékokat is.

Az idehaza bőven 150 ezer forintot meghaladó GTX 1070 Ti-nél is jobb teljesítményű videokártyával állt elő az Nvidia úgy, hogy árát teljesen vállalható szinten hagyta: az RTX 2060-ért 349 dollárt, vagyis kb. 98 ezer forintot kérnek. Ez mindenképp figyelemreméltó.

©

Mindez a hazai viszonylatban persze áfa nélkül értendő, de azzal együtt sem lehet okunk panaszkodni. Az RTX széria első darabjait rengeteg panasz érte magas árcédulájuk miatt. Utólag valószínűleg az Nvidia is belátta ezt, így a sorozat belépő modelljét már ennek szellemében készítették – és árazták.

A CES 2019 technológiai szakkiállításon bemutatott hardver 1920 CUDA maggal, továbbá 6 GB GDDR6 RAM memóriával rendelkezik, mely a gyártó közlése szerint 14 Gbps-os sebességet jelent. Órajele a Boost 4.0 technológiának köszönhetően akár 1680 MHz-ig is növelhető.  

A január 15-től kapható eszköz a gyártó "ray tracing" technológiáját is megkapta, amelynek hála a videojátékokban megjelenő fények és árnyékok sokkal realisztikusabbak. A bemutatón elhangzottak szerint a hardver általánosságban gyorsabb a tavalyi 1070 Ti-nél, és 60 százalékkal jobb teljesítményű, mint az azt megelőző GTX 1060-as.

A CES 2019 szakkiállítás többi bejelentését itt találja. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hol húzódik a határ stressz és depresszió között?

Hol húzódik a határ stressz és depresszió között?

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

Kiraknák a kastélyokból a fogyatékkal élőket

Kiraknák a kastélyokból a fogyatékkal élőket

Ilyen, amikor telibe talál egy vonat egy kamiont

Ilyen, amikor telibe talál egy vonat egy kamiont

Apró méregzsák: 300+ lóerővel támad az új BMW X2 M35i

Apró méregzsák: 300+ lóerővel támad az új BMW X2 M35i

Domokos László: A fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget

Domokos László: A fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget