szerző:
hvg.hu

A Razer a Las Vegas-i CES technológiai szakkiállításon leplezte le a játékosoknak készült monitorát, de egy felturbózott laptopot is előhúzott a kalapból.

Ami a mobilgyártók számára minden évben a barcelonai Mobile World Congress, az a Razer számára a Las Vegas-i CES. A cég az idei évben sem látogatott ki üres kézzel a seregszemlére, vitt magával egy 27 colos, kifejezetten játékokhoz fejlesztett monitort is. A Raptor azonban több mint egy puszta látványosság: még az idei évben megvásárolható termék lesz belőle.

A cég tervezőinek sok munkaórája lehet az eszközben, mert nagyon jól találták el a dizájnját. A készítéskor arra is figyeltek, hogy még a hozzá csatlakoztatott kábelek (tápkábel, HDMI, monitorcsatlakozó, USB-C és USB-A) se rontsák el az összképet, így a hagyományos henger forma helyett laposak lettek a vezetékek.

A 27 colos monitor 2560x1440-es QHD felbontást kapott, amihez 144 Hz-es képfrissítési sebesség társul, a válaszidő pedig 1-7 ms. A Raptor emellett 420 nites fényerővel képes "világítani", valamint támogatja a HDR-szabványt is, igaz, azt nem árulták el, melyik HDR-szabványról van szó.

A Razer az anyaghasználaton sem spórolt: a váz alumíniumból készült, a hátlapja pedig fémből van, így valószínűleg a gyűrődést is rendesen bírja. A Raptor támogatja a kép a képben funkciót, az USB-C-n keresztül pedig a Razer Phone 2 kijelzőjét is megjeleníthetjük rajta. A monitor 700 dollárba (kb. 196 ezer forint) kerül majd.

De nem csupán egy monitorral érkezett a 2019-es CES-re a Razer, Las Vegasban rántották le a leplet a legújabb gamer laptopjukról is. A Razer Blade 15 Advanced nevű gépbe az Nvidia új, GeForce RTX 20-as sorozatú GPU-ja került, valamint támogatja a Windows biometrikus azonosítását, a Windows Hellót is. A laptopból lesz

  • RTX 2060 (6 GB GDDR6),
  • RTX 2070 Max-Q (8 GB GDDR6) és
  • RTX 2080 Max-Q (8 GB GDDR6)

szerelt változat is.

Emellett az Intel 8. generációs Core i7-8750H processzora kerül bele, amihez 16 GB RAM társul, a tárhelyről pedig az 512 GB SSD gondoskodik. Az árát 2300 dollárra (kb. 645 ezer forint) lőtték be, január 29-től pedig elérhetővé válik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Ez a módszer véget vethet a TAJ-kártyás csalásoknak és a kilométeróra-visszatekeréseknek

Ez a módszer véget vethet a TAJ-kártyás csalásoknak és a kilométeróra-visszatekeréseknek

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Továbbra is sereghajtók vagyunk nyelvtudásban

Továbbra is sereghajtók vagyunk nyelvtudásban

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Összetörték az értékes Zsolnay-szökőkutat Harkányban – videó

Összetörték az értékes Zsolnay-szökőkutat Harkányban – videó