szerző:
hvg.hu

Sok telefonon találhatók előre telepített alkalmazások, ezek többsége azonban letörölhető, ha a felhasználó nem tart rájuk igényt. Úgy tűnik, a Facebookról ez már nem mondható el.

Több Samsung telefont használó is arról panaszkodott a Bloombergnek, hogy mobiljukon előre telepített alkalmazásként található meg a Facebook, de hiába szeretnék, letörölni már nem tudják. A mobilgyártók részéről bevett szokás, hogy a szolgáltatást üzemeltető céggel együttműködésre lépve annak egy-egy alkalmazását előre telepítik a készülékekre.

Az azonban nagyon ritka, hogy egy olyan külsős céggel, mint a Facebookkal történik hasonló, hiszen az esetek többségében a vállalatok inkább házon belüli partnereiknek kedveznek ilyesmivel. Az ügyről elsőként író Bloomberg szerint azt nem tudni, hány samsungos érintett, és mely modelleken található még meg az előre telepített Facebook. Egyes Galaxy S8-tulajdonosok is tapasztaltak ilyesmit, de régebbi Samsung-készülékek kapcsán is érkezett jelzés.

Az érintettek esetében ugyanaz a helyzet: amikor a felhasználó hosszan nyom az alkalmazás ikonjára, a törlésre vonatkozó parancs helyett csak a Disable, vagyis a deaktiválás jön elő. A Facebook szerint ezt megnyomva az app nem gyűjt több információt a felhasználóról, az viszont továbbra is érthetetlen, miért nem lehet tőle megszabadulni.

Az Android kapcsán szerdán is napvilágot látott egy nyugtalanító hír. A Trend Micro vizsgálata tárta fel, hogy 85 olyan androidos alkalmazás is volt a Play áruházban, amiket nem lett volna szabad letölteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

Antonio Banderas is búcsúzik Andy Vajnától

Antonio Banderas is búcsúzik Andy Vajnától

Az Európai Bizottság megvétozza a Siemens és az Alstom vasúti üzletágának egyesülését

Az Európai Bizottság megvétozza a Siemens és az Alstom vasúti üzletágának egyesülését

Félbeszakadt egy előadás a Nemzeti Színházban vasárnap

Félbeszakadt egy előadás a Nemzeti Színházban vasárnap

Holtverseny A Dal első válogatóján

Holtverseny A Dal első válogatóján

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek