szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok telefonon találhatók előre telepített alkalmazások, ezek többsége azonban letörölhető, ha a felhasználó nem tart rájuk igényt. Úgy tűnik, a Facebookról ez már nem mondható el.

Több Samsung telefont használó is arról panaszkodott a Bloombergnek, hogy mobiljukon előre telepített alkalmazásként található meg a Facebook, de hiába szeretnék, letörölni már nem tudják. A mobilgyártók részéről bevett szokás, hogy a szolgáltatást üzemeltető céggel együttműködésre lépve annak egy-egy alkalmazását előre telepítik a készülékekre.

Az azonban nagyon ritka, hogy egy olyan külsős céggel, mint a Facebookkal történik hasonló, hiszen az esetek többségében a vállalatok inkább házon belüli partnereiknek kedveznek ilyesmivel. Az ügyről elsőként író Bloomberg szerint azt nem tudni, hány samsungos érintett, és mely modelleken található még meg az előre telepített Facebook. Egyes Galaxy S8-tulajdonosok is tapasztaltak ilyesmit, de régebbi Samsung-készülékek kapcsán is érkezett jelzés.

Az érintettek esetében ugyanaz a helyzet: amikor a felhasználó hosszan nyom az alkalmazás ikonjára, a törlésre vonatkozó parancs helyett csak a Disable, vagyis a deaktiválás jön elő. A Facebook szerint ezt megnyomva az app nem gyűjt több információt a felhasználóról, az viszont továbbra is érthetetlen, miért nem lehet tőle megszabadulni.

Az Android kapcsán szerdán is napvilágot látott egy nyugtalanító hír. A Trend Micro vizsgálata tárta fel, hogy 85 olyan androidos alkalmazás is volt a Play áruházban, amiket nem lett volna szabad letölteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Biztonságról és védelemről tárgyaltak az uniós vezetők

Biztonságról és védelemről tárgyaltak az uniós vezetők

Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották