Pavló Péter
Pavló Péter
Tetszett a cikk?

Szerdán délelőtt Amszterdamban mutatta be a Philips az új okostelevízióját, amelyről azt ígérik, középkategóriás áron szállítja majd a csúcsmegoldásokat.

Nemcsak az okostelefonok piacán tapasztalhatjuk, hogy a gyártók a csúcskészülékek mellett közép- és alsókategóriás eszközöket is készítenek, a televíziók esetében is hasonló a helyzet. A Philips most ezen a téren próbálkozik egy újdonsággal.

©

Szerdán Amszterdamban mutatta be a cég a legújabb okostelevízióját, amit középkategóriásként emlegettek, ám több tulajdonságát is a felsőkategóriás "testvéreitől" kölcsönözte. Az eszközt LCD-képernyővel szerelték fel, ugyanakkor megkapta a képalkotásért felelős P5 Perfect Picture Engine-t, a Dolby saját fejlesztésű HDR-szabványát, a Dolby Visiont, a HDR10+ szabványt, három oldalról Ambilighttal szerelték fel, a hangzásért pedig a Dolby Atmos felelős. (Hogy pontosan mi is az a HDR, arról itt olvashat bővebben.)

©
©

További újdonság, hogy a cég nevén is nevezte a készüléket: a szokásos számos megjelölés mellett – e tekintetben 7304-es kóddal kell majd keresni – a The One nevet kapta. Mint a bemutatón is elhangzott, a névadással abban bíznak, hogy többen találnak majd rá a készülékre, így téve könnyebbé egy vásárlás előtti döntést.

Az okostelevízión az Android TV operációs rendszer fut, amelyet a Google digitális asszisztensével is felszereltek. Ez utóbbi használatához a távirányítóba szerelt mikrofonba kell majd beszélnünk. A Google Assistant azonban nem hallgatózik mindig: csak akkor várja az utasításunkat, ha előtte a távirányító megfelelő gombját megnyomjuk.

©
©

A televízió áráról egyelőre nem beszéltek, de a bemutatón többször is elhangzott, kifejezetten középkategóriás készüléknek szánják a The One-t. Mindez feltételezi, hogy Magyarországon nagyjából 100+ ezer forint környékén vezethetik majd be.

Az árazás természetesen a mérettől is függ majd: a 4K UHD készülék 43, 50, 55, 58, 65, és 70 colos képernyővel kerül a piacra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!