szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kisebb, de annál fontosabb, a biztonsággal kapcsolatos frissítés érkezett az iOS-es WhatsAppba.

A sokak által oly kedvelt WhatsApp (pontosabban annak iOS-es változata) kapott most egy olyan frissítést (2.19.20 verzió), amellyel nagyobb biztonságban tudhatjuk a csevegéseinket, nem nézheti meg csak úgy ezeket bárki.

Az app fejlesztői egy további biztonsági réteget adtak a WhatsApphoz, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy arcazonosítást (Face ID) vagy ujjlenyomat-olvasót használva zárolják az alkalmazást. Ahhoz, hogy használni lehessen ezt az új funkciót, a Beállítások/Fiók/Adatvédelem útvonalat követve lehet engedélyezni a képernyőzárat.

Ezután minden alkalommal, ha megnyitnánk a WhatsAppot, szükség lesz a zárolás feloldására az arcunkkal vagy az ujjlenyomatunkkal. Kérdés, mennyire lesz ez kényelmetlen annak, aki sokat használja az üzenetküldőt, viszont így nyugodtan odaadhatja bárkinek kikódolt telefonját, az nem tudja megnézni a korábbi csevegéseket. Azt is tudni kell, hogy amennyiben az előnézeti funkció be van kapcsolva, akkor továbbra is láthatók a WhatsApp-értesítések a zárolt képernyőn. Mint említettük, a zárolási funkció egyelőre csak az iOS-esek számára érhető el, bár korábban már szó volt arról, hogy az androidos változaton is dolgoznak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spiró: A kormány magát az államot számolja fel

Spiró: A kormány magát az államot számolja fel

Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Megvan a lista, milyen fesztiválzenekarok tarthatnak raktárkoncertet

Megvan a lista, milyen fesztiválzenekarok tarthatnak raktárkoncertet