szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LG Electronics mobilokért és televíziókért felelős vezetője, Brian Kwon a napokban a sajtónak beszélt arról, hogyan áll a cég a hajlítható kijelzős okostelefonokhoz.

Amióta a Samsung tavaly novemberben megvillantotta a hosszú éveken át fejlesztett hajlítható kijelzős okostelefonját, egyre-másra jönnek a pletykák és a bejelentések a konkurensektől, hogy ők is ilyen mobilt készülnek piacra dobni. Láthatunk majd ilyen mobilt a Huaweitől és a Xiaomitól is, de nemrég az LG neve is bekerült a kalapba.

Az utóbbi cég készülő eszközéről decemberben már láthattunk egy tervet, ami azt mutatja, nagyon másként tervezi meg a mobilt az LG, mint a konkurensek. Persze ha egyáltalán megtervezi, a napokban ugyanis egy elég érdekes bejelentést tettek.

Bár a cég már azon gondolkodik, hogy piacra dobják az 1 mm vékony, feltekerhető televíziót, a mobilok terén egészen más a helyzet. Brian Kwon, az LG Electronics mobilokért és televíziókért felelős vezetője a The Korea Times beszámolója szerint egy sajtóbeszélgetésen úgy nyilatkozott, bár a feletekerhető televízió mögött rejlő technológi jó alapot ad arra, hogy az 5G-s mobiloknál is alkalmazzák, a cég úgy döntött, nem küldi gyártásba az összehajtható mobilját.

©

A megfogalmazás persze elég kétértelmű, mert arról Kwon nem nyilatkozott, hogy nem is fejlesztenek ilyesmit, és minden eddigi pletyka csak találgatás volt, vagy egyelőre nem állnak úgy a fejlesztéssel, hogy abból konzumer terméket lehessen kihozni. Ez utóbbi tűnhet valószínűbbnek, hiszen jelenleg az is kérdés, mennyire lenne kereslet egy ilyen mobilra.

Ettől függetlenül persze az idei évben sem maradunk majd csúcsmobil nélkül az LG-től: jön a G8 ThinQ és az 5G-képes V50 ThinQ is, mindkettő igen izgalmasnak ígérkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már az Android-főnök is Surface Duót használ?

Már az Android-főnök is Surface Duót használ?

14 másodperccel maradt le az elnöki indulásról Kanye West, de ügyvédje szerint csak késik az iPhone-ok órája

14 másodperccel maradt le az elnöki indulásról Kanye West, de ügyvédje szerint csak késik az iPhone-ok órája

Idén is sok család vesz fel hitelt a tanévkezdés miatt

Idén is sok család vesz fel hitelt a tanévkezdés miatt