szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hónapokon belül mindenki számára elérhető 5G-s hálózatok előszobájának tekinthető ipari hálózatot épít ki Magyarországon és a régióban elsőként a Magyar Telekom a BorgWarner turbófeltöltő-gyártó üzletágának oroszlányi telephelyén.

A Campus Network elnevezésű megoldás dedikált, vezeték nélküli kapcsolódást tesz lehetővé a gyár területén, ami nagy biztonsággal kielégíti a felhasználó által igényelt átviteli kapacitást, az alacsony késleltetést és a magas rendelkezésre állást. Főként ott van ilyesmi, erős hálózatra szükség, ahol nagyszámú mobil robot együttműködését, összedolgozását és kölcsönös kommunikációját kívánják megvalósítani.

A nyilvános mobilhálózat és a most kialakítás alatt lévő, egyelőre 4G-alapú helyi hálózat kombinációja a Telekom szerint lehetőséget nyújt – mind a telkóvállalat, mint a BorgWarner számára – az IoT megoldások ipari környezetben való tesztelésére és testreszabására, ami fontos a majdani 5G bevezetését követő igényeknek való mielőbbi megfelelésben.

A BorgWarner a hagyományos telekommunikációs igények mellett elsősorban a gyártásvezérlést, telephelyen belüli logisztikát segítő szenzorok, eszközök hálózatba kapcsolásához használja a nyárra elkészülő hálózatot – közölte a rendszer kiépítésében a T-Systems leányvállalattal közösen részt vevő Magyar Telekom. A megoldás lehetővé teszi a későbbiekben az 5G hálózatra való átállást is.

A campus hálózat tervezése 2018 novemberében kezdődött, és várhatóan nyárra fejeződik be az Ericsson és a Cisco elemeit tartalmazó rendszer telepítése.

Az ipari megoldás beharangozásával közel egyidőben jelentette be a Deutsche Telekom, hogy 150 darab 5G-antennát kapcsol fel Európában, azon belül Magyarországon is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hódmezővásárhely megoldotta, hogy még este 11 után is lehessen lagzit tartani

Hódmezővásárhely megoldotta, hogy még este 11 után is lehessen lagzit tartani

2030-ra több vizet adna vissza a Microsoft a természetnek, mint amennyit elhasznál

2030-ra több vizet adna vissza a Microsoft a természetnek, mint amennyit elhasznál

Látványos újdonságokkal bővült a Microsoft Teams

Látványos újdonságokkal bővült a Microsoft Teams