szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Változtatott szervizelési szabályozásán az Apple, nem baj, ha a javítandó iPhone-ban harmadik fél akkumulátora van.

Lazított az Apple korábbi szigorúságán, és a saját boltjaiban lévő Genius Barok, illetve hivatalos szakszervizei foglalkozhatnak olyan meghibásodott iPhone-okkal, amelyekben harmadik fél akkumulátora dolgozik. Eddig ugyanis, amennyiben nem Apple-akku volt a telefonban, a szerviz megtagadta annak javítását. A hírrel kapcsolatban három megbízható forrásra, illetve a francia iGeneration weboldalra hivatkozik a MacRumors (a francia oldal azóta annyiban frissített, hogy úgy tudják, egyelőre felfüggesztették a könnyítést).

©

Az eredeti hírben az is szerepelt, hogy a javításokat az Apple árai szerint végeznék, s csupán egyetlen feltétel van, az akkumulátor legfeljebb 60 százalékig lehet feltöltve. Az új szabályozás még azt is lehetővé tette (volna?), hogy a harmadik fél akkumulátorát hivatalos Apple-akkura cseréljék, a szokásos akkumulátor-csere áráért.

Amennyiben az iPhone-akkumulátor fülei sérültek, esetleg túl sok ragasztót használtak hozzá, akkor a szerviz vezetője saját hatáskörében dönthet úgy, hogy kicseréli az iPhone-t, de csak az akkucsere összegét számlázza.

Az Apple könnyítése csak az akkumulátorokra vonatkozott, azaz az enyhítés nem érinti a házat, a logikai kártyát, a mikrofont, a Lightning-csatlakozót, a fejhallgató-csatlakozót, a különféle gombokat és a TrueDepth érzékelőtömböt. Ha ezek közül bármelyiket nem hivatalos alkatrészre cserélik, a hivatalos szervizek nem vállalják a javítást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 3. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 3. rész

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Halálos baleset történt a 49-es főúton