szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új verziót adott ki a Kaspersky Lab az ingyenes formában is elérhető Kaspersky Password Managerből, mellyel már nem csak szöveges adatot, hanem fotók és PDF fájlok biztonságos tárolására is lehetőség van.

Az ingyenes és fizetős verzióban is létező szolgáltatásba a felhasználók mostantól kép vagy PDF formátumban is feltölthetik személyi igazolványukat, jogosítványukat, útlevelüket, bankkártyáikat, biztosítási okmányukat vagy más értékes dokumentumaikat. (Illetve ha úgy tetszik, bármilyen fontos fénykép tárolható így.) A feltöltött fájlokhoz kategóriák rendelhetők, így később könnyebb visszakeresni azokat.

©

A szolgáltatás új verziója továbbá képes ellenőrizni, hogy a jelszó kompromittálódott-e nyilvános kiszivárgott adatbázisokban: a program figyelmezteti a felhasználót, ha az általa választott jelszó szerepel valamelyik nagy, feltört fiókadatokat tartalmazó adatbázisban. (Ha Chrome böngészőt használ, telepítse ezt a bővítményt, és azonnal kiderül, ellopták-e a jelszavát. Ugyanezt bármilyen böngésző használatával ellenőrizheti egy erre szakosodott weboldalon.)

A Kaspersky Password Manager Windowsra, MacOS-re, Androidra és iOS-re tölthető le, de webes verzióban, böngészőből is elérhető. A fent említett szolgáltatások az ingyenes és az egy évre 15 euróba kerülő, fizetős verzióban is elérhetők. A fizetős felhasználóknál az egyetlen korlátozás, hogy maximum 15 tételt tehetnek be a digitális széfjükbe.

Ha máskor is tudni szeretne ingyen letölthető praktikus programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!