szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyfajta huzavona érezhető a Microsoft és a felhasználók között. Míg a redmondiak már maguk mögött hagynák a Windows 7-et, a felhasználók igencsak ragaszkodnak hozzá.

Az egyik utolsó statisztika meglepő adatot mutatott: annak ellenére, hogy a Microsoft folyamatosan hangoztatja, hogy jövő januárban vége a Windows 7 támogatásának, valamennyit még nőtt is az operációs rendszer piaci részesedése. (Mondhatnánk is viccesen: tetszettek volna rosszabb rendszert csinálni.) Egyszóval kissé nyögvenyelősen megy az átállás a Windows 10-re, ezért is talál ki különféle módszereket a Microsoft, hogy minél többféleképpen figyelmeztesse a felhasználókat.

A legutóbbi elképzelés szerint a Windows 7-es felületen értesítés fog megjelenni, újra csak tudatva, hogy 2020 januárjában véget ér az operációsrendszer-verzió támogatása. Az értesítés áprilistól fog megjelenni, és a Microsoft udvarias figyelmeztetésnek nevezi. Valóban udvarias, ugyanis van egy opció, amellyel blokkolni lehet a továbbiakban, viszont egy link is van, amit követve többet is meg lehet tudni a Windows 10-re történő átállásról.

Ezek az értesítések csak tájékoztatást adnak – mondja Matt Barlow, a Windows vállalati alelnöke, hozzátéve, remélik, hogy így mindenkinek lesz elég ideje megtervezni az átállást.

Tény, hogy a tervezett figyelmeztetés jóval barátságosabbnak tűnik, mint a 2015-ös, amikor a Microsoft elindította a Windows 10-et. Ezzel együtt nem lennénk nagyon meglepve, ha sokan már az első megjelenése után blokkolnák az „udvarias figyelmeztetést”.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gálvölgyi János, Geszti Péter és már több mint 9 ezer aláíró követeli petícióban Demeter Szilárd lemondását

Gálvölgyi János, Geszti Péter és már több mint 9 ezer aláíró követeli petícióban Demeter Szilárd lemondását

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Kevesnek áll jól a videóhívás, egyre többen mennek plasztikai sebészhez

Kevesnek áll jól a videóhívás, egyre többen mennek plasztikai sebészhez