szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felnyitották azt a kis időkapszulát, amelyet 1969-ben az akkori úttörővasutasok a Gyermekvasút végállomásának épületébe falaztak. Voltak merész elképzelések arról, milyen lesz majd az élet 2019-ben.

A hétvégén tartották a Gyermekvasút 71. születésnapi rendezvényét Budapesten, amelynek keretében egy 1969-ben elásott időkapszulát is felnyitottak a résztvevők.

A fóliákkal védett műanyag dobozt a hűvösvölgyi végállomás épületének falába rejtették az akkori úttörők. A dobozban néhány jelvény mellett az Index cikke szerint több boríték is volt, ezekben pedig olyan leveleket találtak, amiket maguk az úttörők írtak a jövő generációjának címezve.

Az egyik kedves üzenet szerint a mi időnkben "bizonyára sokkal több idő jut szórakozásra, mert segítenek a robotgépek, a tanulásra pedig csak annyit fordítotok, hogy mielőtt elalszotok, egy különleges magnót tesztek a fületek mellé, s reggelre fújjátok a leckét".

Ugyanennek a levélnek az írója úgy gondolta, 2019-re már elég fejlett lesz az űrhajózás, míg ugyanis nekik csak a földi szórakozás jutott nyáron, a mostani esztendő emberei a Marsra járnak majd pihenni. "Azt nem is kétlem, hogy mozgójárda lesz minden utcán" – írta még.

A marsi utazás azonban sajnos még a mi időnkben is elég messze van a megvalósulástól, habár a küldetés egy fontos részének végére már pont került. Ettől függetlenül bőven vannak még kritikus dolgok, amiket tisztázni és orvosolni kell, és persze ott a pszichikai tényező is. Ugyanis aki elindul a vörös bolygóra, az minden valószínűség szerint ott is marad majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!