szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Assassin's Creed: Unity nem csak egy újabb rész az orgyilkosokról szóló szériából. Most arra is jó lehet, hogy a játékban látott modellek alapján helyreállítsák Párizs hétfőn majdnem megsemmisült ékkövét.

Komoly tűz pusztított hétfőn a Notre-Dame-ban, amelynek tetőszerkezete és úgynevezett huszártornya is odalett a katasztrófában. Hogy mennyi időbe telik majd a helyreállítás, még kérdéses, de a tervezőknek minden forrásra szükségük lesz, hogy a katedrálist eredeti állapotának megfelelően építsék újjá. Mint most kiderült, ezt a munkát egy videojáték is segítheti.

A Ubisoft által készített Assassin's Creed: Unity 2014-ben került piacra, érdekessége pedig, hogy Franciaországban játszódik, a felhasználók így a korabeli Notre-Dame-hoz is elmehetnek. A játékbeli katedrális bizonyos szempontból persze különbözik valódi megfelelőjétől, arra azonban tökéletes, hogy a tervezők felhasználják az igazi rendbe hozásához – írta a GPSWorld.

©

A Unitybe került Notre-Dame ráadásul nem csak kívülről látható, a program használói a katedrális belsejét is felfedezhetik. Ez egy újabb ok, hogy a szakemberek a játékhoz nyúljanak, hiszen a funkcióval áttekinthetik a digitális képeket, alaposan megkönnyítve ezzel a tervezést. Utóbbi azért is nehéz, mert kevés olyan forrás van, amelyre a szakemberek támaszkodhatnak.

A Unity az AC-széria jobban sikerült programjai közül való, a kritikai összegzésekkel foglalkozó Metacritic 70 százalékot adott neki. A felhasználók saját bevallásuk szerint is hihetetlen részletessége miatt kedvelik.

Közben néhány fontos adat már megjelent a katedrálisról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszava: elkezdődött az átvezénylés a Korányiba

Népszava: elkezdődött az átvezénylés a Korányiba

53 embernek volt négyese az ötös lottón, egyenként majdnem egymilliót nyertek

53 embernek volt négyese az ötös lottón, egyenként majdnem egymilliót nyertek

A Médiahatóság szerint nem mérlegelhettek a Klubrádió ügyében

A Médiahatóság szerint nem mérlegelhettek a Klubrádió ügyében