szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több tehertől is megszabadulhat a Windows: a májusi frissítés után már nem lesz Candy Crush Saga a gépen, és több előre telepített alkalmazást is el lehet majd távolítani.

Már korántsem akkora sláger a Candy Crush Saga, mint egykor volt, ráadásul sokan még akkor sem szerették, így érthető a Microsoft döntése: kihagyja a májusi (és ebben az évben már nem áprilisi) nagy Windows 10 Home-frissítésből a sokak számára csak felesleges helyet foglaló appot a Start menüből. A változást az egyik Twitter-felhasználó vette észre.

©

A Windows 10-et használókat már régóta bosszantja, hogy számukra esetleg nem kívánatos alkalmazásokat kell elviselniük a rendszerükön, csak mert a Microsoft úgy gondolja. Szép számmal telepített ugyanis ilyen bloatware-eket a Windows 10-be. Ilyen app volt a Candy Crush Saga játék is, ami már csak azért is érdekes, mert a Microsoft produktivitási platformként jellemzi a Windows 10-et. Egyébként nemcsak ettől a játéktól szabadulunk meg a májusi frissítésben, több, előre telepített alkalmazást is eltávolíthatóvá tettek (amelyeket korábban nem lehetett törölni).

„Az egész az Insiderek (teszelők) kérésével kezdődött, amely szerint jó lenne bővíteni az eltávolítható alkalmazások listáját. Éppen ezért a 19H1-ben több mint a kétszeresére növeltük az eltávolítható, telepített appok számát” – magyarázza a Microsoft. Emellett az automatikus frissítésekkel kapcsolatban is engedményeket tettek Redmondban (nagyobb kontrollt kapnak a felhasználók, nem lesz rájuk kényszerítve a frissítés), így úgy tűnik, 2019-ben a Windows 10-et használók lesznek a nagy nyertesek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vádat emeltek a menyasszonyát az eljegyzésükön összeverő férfi ellen

Vádat emeltek a menyasszonyát az eljegyzésükön összeverő férfi ellen

A PDSZ üdvözli a középiskolai nyitás halasztását, de szerintük ez kevés

A PDSZ üdvözli a középiskolai nyitás halasztását, de szerintük ez kevés

Gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát az Ördög ügyvédje ügyében

Gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát az Ördög ügyvédje ügyében