szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rengeteg pénzt költ el az Apple havonta a konkurensének mondható Amazon felhőszolgáltatására. A cél, hogy elégedettek legyenek a felhasználók.

Több pénzt költ el az Apple az Amazon AWS (Amazon Web Services) felhőszolgáltatására, mint bármely más tech cég. Ez számszerűsítve több mint nyolc és fél milliárd forintnak megfelelő összeget jelent havonta – írja a CNBC. Az Apple több éves megállapodást írt alá az Amazonnal ez ügyben, bár számára ez csak áthidaló megoldás lehet addig, amíg el nem készíti saját felhős infrastruktúráját.

Bár az Apple és az Amazon riválisoknak tekinthetők, az Apple szeretné, ha az ügyfelei a lehető legbiztonságosabb és leggyorsabb kiszolgálást kapnák, ha felhő alapú szolgáltatásokat (pl. iCloud) használnak. Mindeközben a cég elkötelezett saját infrastruktúrájának kiépítésére is: 2018 januárjában bejelentette, hogy öt éven belül 10 milliárd dollárt költ amerikai adatközpontokra, ebből 4,5 milliárd dollárt még ebben az évben.

A CNBC más cégeket is megemlít, akik az AWS-re támaszkodnak (pl. Adobe, Pinterest, Lyft), de ezek messze nem költenek el annyi pénzt, mint az Apple, pedig a teljes üzleti modelljüket felhőre építik. Annak ellenére, hogy az Apple az egyik legkiválóbb AWS-ügyfél, kifizetései csak kis részét adják az Amazon teljes bevételének. Az Apple-nek egyébként a Google és a Microsoft is biztosít felhőszolgáltatást. Mindez egybevág azzal, hogy Cupertinóban egyre inkább a szolgáltatásokra fókuszálnak, mivel az okostelefonos piac kezd telítetté válni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Madeleine McCann halott, és erre bizonyítékuk is van a német nyomozóknak

Madeleine McCann halott, és erre bizonyítékuk is van a német nyomozóknak

Az Alibaba bemutatta az új PC-t, azt mondják, mindenki ilyet akar majd

Az Alibaba bemutatta az új PC-t, azt mondják, mindenki ilyet akar majd

Nem tudtak megegyezni a mostohalánnyal, nem lesz Picasso-múzeum Aix-en-Provence-ban

Nem tudtak megegyezni a mostohalánnyal, nem lesz Picasso-múzeum Aix-en-Provence-ban