szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyártónak sikerült lekicsinyítenie a Quadro RTX 5000-es grafikus kártyáját, így hamarosan a laptopokba is bekerülhet majd.

Nemcsak a Quake II (igen jól sikerült) ráncfelvarrásával rukkolt elő a tajvani Computex 2019 szakkiállítás első napján az Nvidia, egy másik különlegességet is bemutattak a fejlesztők. A cégnek ugyanis sikerült "lezsugorítania" a Quadro RTX 5000-es grafikus kártyáját, így azt mostantól már laptopokba is be lehet szerelni. Az egységen 3072 CUDA, 48 RT és 384 Tensor mag dolgozik, ami 16 GB GDDR6 RAM-mal egészül ki. Röviden: pokoli erőt kölcsönöz a laptopok számára.

Az újdonságot nehéz összehasonlítani az előddel, a P5200-zal, már csak azért is, mert különböző architektúrára épül. A számok szintjén a 8,9 TFLOP áll szembe a 9,4 TFLOP-pal, ám az RTX jóval hatékonyabb munkavégzésére képes, mint az elődje – írja az Engadget.

Kezdésnek az ASUS, a Dell, a HP, az MSI, a Razer, a Gigabyte és az Acer 17 laptopjába pakolják majd bele, ezeket RTX Studio gyűjtőnév alatt kell majd keresni. A cég szerint a masinák hétszer gyorsabbak lesznek, mint a 32 GB RAM-mal és az AMD Pro Vega 20 GPU-val szerelt MacBook Pro. Kérdés persze, hogy üzemidőben mennyire veszik majd fel vele a versenyt.

A gépekkel együtt jár majd az Nvidia Studio Stack nevű szoftvercsomag, ami a videószerkesztés és a képszerkesztés gyorsítására szolgál.

Hogy mennyit kell majd fizetni ezekért a gépekért, egyelőre nem tudni.

Ha kíváncsi a tajvani Computex 2019 további történéseire, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek

A NASA is beszáll az elektromos repülőgépekbe

A NASA is beszáll az elektromos repülőgépekbe

Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Donáth Lászlót tárgyalás nélkül

Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Donáth Lászlót tárgyalás nélkül