szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 15 éves Sam Cashbook szerint az AirPods nagyon drága ahhoz képest, hogy otthon is össze lehet dobni egyet. Össze is dobta.

Aki vezeték nélküli fülhallgatót szeretne vásárolni az Apple-től, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A cupertinói cég (a magyarországi árakat nézve) a vezetékkel tölthető változatot 60 ezer forintért árulja, vezeték nélküli töltőtokkal pedig már 75 ezer forintba kerül a kütyü. Mindez meglehetősen sok, főleg annak fényében, hogy az akkumulátora nagyjából másfél évig bírja a használatot, utána viszont vége – írja a Vice. A 15 éves Sam Cashbook ezért úgy döntött, megcsinálja magának a saját AirPodsát.

Cashbook saját bevallása szerint két hónapja vágott bele a projektjébe, amikor az egyik ismerőse AirPodsot kapott születésnapjára. Akkor úgy érezte, a 160 dolláros ár meglehetősen sok egy olyan valamiért, amit egyébként otthon is meg tudna magának csinálni.

Hogy össze tudja hozni a dolgot, elkezdett kutakodni a témában, de csak olyan videókat talált, amiben a felhasználók viccből levágták a zsinórt a meglévő fülhallgatójukról. Ezek után ment egy kicsit jobban utána a témának, és kiderült, nem is annyira bonyolult összehozni egy ilyen kütyüt.

A szereléshez vett egy csontrezgéses fülhallgatót az eBayről – ennek lényege, hogy a koponyacsont kapja meg a hangrezgést, amit továbbít a belső fülbe –, majd szétszedte azt. Ezután levágta róla a vezetéket, majd összekötötte a régi Apple-fülhallgató hanszóróját a másik nyomtatott áramkörével. A végén az akkmulátort egy kicsit nagyobbra cserélte, majd az egészet ragasztóval fogatta egybe.

A kütyün gombokkal lehet elindítani és megállítani a zenét, van rajta ki/bekapcsoló gomb, az akkumulátora pedig természetesen tölthető. Mint írta, az egész 4 dollárba került, vagyis átszámítva alig

1100 forintból csinált magának saját AirPods fülhallgatót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Michelisz a Hyundainál folytatja és új autót kap

Michelisz a Hyundainál folytatja és új autót kap

Menesztik a cseh külügyminisztert, aki sem vakcinából, sem atomerőműből nem akart oroszt

Menesztik a cseh külügyminisztert, aki sem vakcinából, sem atomerőműből nem akart oroszt