szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összeállt a Samsung az AMD-vel, és a partnerségük eredményeként óriásit változhat az okostelefonok grafikai képessége.

Mindig is nagy, és egyelőre még nem megoldott gondot jelentett, hogy olyan grafikai képességekkel ruházzanak fel egy okostelefont, mint amilyennel a játékgépek rendelkeznek. A napokban aláírt Samsung–AMD-együttműködés nagy lépés lehet előre ebben az ügyben.

Az AMD elsősorban komputerprocesszorairól és grafikus kártyáiról ismert (épp néhány nappal ezelőtt, a Computex szakkiállításon mutatta be Intel-rivális processzorait), azonban régebben már köze volt a mobilvilághoz is. Imageon nevű divíziója egészen kis fogyasztású mobileszközök számára fejlesztett grafikus termékeket. Az AMD 2009-ben eladta az Imageont a Qualcommnak, ami azonnal az Adreno márkanév alá vette az említett fejlesztéseket.

A partnerség részleteiről egyelőre igen szűkszavúan nyilatkozik a sajtóközlemény. Annyit tudni, hogy a Samsung Radeon-alapú grafikus technológiát fog licencelni az AMD-től mobil eszközökbe (okostelefonokba is) történő használatra. A megoldások az újonnan bejelentett RDNA architektúrán alapulnak, köszönhetően a nagy skálázhatóságának.

Inyup Kang, a Samsung System LSI divíziójának elnöke szerint az AMD-vel való partnerség lehetővé teszi számukra, hogy úttörő grafikai termékeket és megoldásokat hozzanak létre a holnap mobilalkalmazásainak piacán. "Bízunk abban, hogy az AMD-vel együtt felgyorsíthatjuk az innovációt a mobil grafikus technológiában, amely segít újabb szintre emelni a jövő mobil számítástechnikáját" – mondta.

Még nem tudni mikor és milyen eszközökbe kerültek be az első ilyen chipek. Ha értesülni szeretne, amikor ez kiderül, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

70 éves is elmúlt a világ legidősebb madara, nemrég mégis költött

70 éves is elmúlt a világ legidősebb madara, nemrég mégis költött