szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új, az egészséggel kapcsolatos funkciókkal is felruházhatja a Samsung hamarosan megjelenő Galaxy Watch Active 2 okosóráját. Olyanokkal, amelyek eddig csak az Apple okosóráját jellemezték.

Bár egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg a Samsung Galaxy Watch Active 2 okosóra (vannak, akik azt tippelik, hogy együtt parádézhat majd be a Galaxy Note10-zel augusztus 7-én), a SamMobile elég sok információval jelentkezik az újdonságról. Korábban képeket mutatott róla, most pedig azt írja, hogy az óra 40 és 44 mm-es méretben készül majd, és éppúgy nem lesz forgatható gyűrűje, mint elődjének, a Galaxy Watch Active-nak.

©

Lesz viszont egy igen vonzó funkciója, állítják: EKG-t lehet majd készíteni vele, hasonlóan az Apple Watch Series 4 okosórához. Az új Samsung-okosórával is rögzíthető lesz majd a szívritmus, illetve megállapítható lesz a szabálytalan szívritmus, és a kapcsolódó alkalmazással akár az orvosnak is elküldhetők majd ezek az adatok. Mivel az óra időnként automatikus méréseket is végez a háttérben, figyelmeztethet az igen veszélyes pitvarfibrillációra – az Apple órája már nem egyszer mentett életet hasonló jellemzőjével (több hasonló esetről is beszámoltunk, például ebben és ebben a cikkünkben).

De nem csak a szívverést figyeli majd az óra, lesz benne elesésérzékelő is. Ez is hasonló lesz az Apple megoldásához. Ha az óra azt érzékeli, hogy a viselője elesett, akkor figyelmeztetést jelenít meg a kijelzőjén, és egyetlen gomb megnyomásával lehet segítséget hívni vagy elutasítani a figyelmeztetést. Ha egy bizonyos ideig nem reagál a felhasználó, az óra automatikusan segélyhívást indít.

Ha értesülni szeretne a Samsung újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Ónody Gomperz: Szólt a rádió