szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Oppo után a Huawei is azon mesterkedik, hogyan tüntethetné el a mobil tetejéről az érzékelőket, hogy azt a helyet is képernyő uralja.

Idő kérdése volt csupán, hogy az Oppo érdekes fejlesztése után más gyártók is nekiálljanak ötletelni, hogyan vihetnék a kijelző alá a szelfikamerát – és minimalizálják ezzel a képernyőbe belógó szenzorsziget méretét. A sort a Xiaomi követte, amely szintén a képernyő alá dugta a fénylesőt.

Na, persze nem csak ez a két szereplő érdeklődik a technika iránt, a Huawei is ott van: egyértelmű bizonyítékok kerültek elő, melyek értelmében a kínai gyártó több megoldást is vizsgál. A cél természetesen ugyanaz, azt szeretnék, hogy a mobil kijelzőjét egy aprócska notch se törje meg.

©

WinFuture által bemutatott szabadalmak egy olyan elképzelésről szólnak, ahol már a képernyő alá pakolt kamerával dolgozik az operációs rendszer. Így az is látható, mindez hogyan jelenik meg a felhasználó előtt a használatban, akár hívás közben, akár a kamera alkalmazás megnyitásakor.

A levédett tervekből egy másik érdekesség kiolvasható, amit a képen látott mobil tetején kell keresni: míg az Oppo a kijelző középső részére helyezte az optikát, a Huawei egészen balra, szinte a panel legszélére rakta. Ez persze nem akkora újdonság, a Honor View 20-nál is ez a megoldás született.

Hogy mindebből mikor lehet valóság, természetesen nem ismert, de az igyekezetet látva teljes magabiztonsággal kijelenthető: a Huawei nem csak gondolkodik a dolgon, konkrét ötletei is vannak annak megvalósítására. Innentől már csak az a kérdés, vajon melyik készülék kapja meg elsőként?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Szétszedték a Huawei P30-at, és kiderült, mennyire függ Amerikától

A frontvonal közepére került a Huawei az Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háborúban. Bár a szigorú tiltást feloldották, a folytatás még nem egyértelmű, ezért is vetődik fel a kérdés: vajon mennyiben vannak kiszolgáltatva a Huawei-telefonok Amerikának. Például a P30-as 15 legértékesebb alkatrésze amerikai illetőségű.

hvg.hu Tech

Ha ilyen Huawei mobilt használ, ön is megnyugodhat

A Huawei spanyolországi részlege a Twitteren tett közzé egy listát, amelyen azok a Huawei-készülékek szerepelnek, amelyek megkapják majd az Android Q-t, illetve az EMUI 10 felhasználói felületet. Bár a felsorolt mobilok egy része már ismert volt, több újat is találni a listán.

RTL: Korábban saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az EMMI új államtitkára

RTL: Korábban saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az EMMI új államtitkára

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Megérkezett Moszkvába Navalnij