szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Beindította úthengerét a YouTube, a videómegosztó sorra blokkolja azokat a népszerű weboldalakat, ahonnan mp3-ban lehet letölteni a videókat.

A kiadók az elmúlt években sokat küzdöttek azok ellen a felhasználók körében népszerű szolgáltatások ellen, melyekkel néhány kattintással le lehet tölteni – például mp3 formátumban – a YouTube-klipekből a zenét. A harc nem eredménytelen: korábban sikerült bezáratni például a YouTube-MP3.org-ot, számos másik oldal elérését pedig blokkolta a videómegosztó. Most egy újabb tiltási hullám indult el a neten, maga a YouTube lépett az ügyben.

A TorrentFreak szúrta ki, hogy a népszerűbb letöltés oldalak közül több már nem fér hozzá a YouTube-hoz, így nem lehet segítségükkel konvertálni és letölteni. Hogy miért éppen most indult be a gépezet, nem tudni, de a zeneipar résztvevői minden bizonnyal örülnek a lépésnek.

A Dlnowsoft.com üzemetetője megerősítette, hogy az összes szerverüket blokkolták, amik most a HTTP Error 429: Too Many Requests hibakódot adják vissza.

Hasonló problémával küzd az mp3-youtube.download oldal is. Bár a site továbbra is betöltődik, ha a videó url-jét bemásoljuk, és rányomunk a Download gombra, a letöltés helyett egy hibaüzentet kapunk, ami azt írja, az adott hivatkozás nem létezik.

©

Az internet leglátogatottabb 200 oldala között ott lévő Onlinevideoconverter.com is hasonló problémával küzd. Egy YouTube-videó letöltése esetén az alábbi hibaüzenetet láthatja a felhasználó.

©

Ugyanez egy vimeós linkkel simán működik.

©

Az oldalak üzemeltetői szerint a YouTube nem figyelmeztette őket előre, hogy ilyen lépésre készül, így a helyzet mindenkit váratlanul ért.

Léteznek még működőképes oldalak, de jó eséllyel csak idő kérdése, hogy ezek hozzáférését mikor zárolja a YouTube. A győzelem persze így sem lehet soha teljes, a tiltási hullám után jó eséllyel hamarosan újabb oldalak indulnak majd.

Ha máskor is tudni szeretne a zeneletöltős oldalak sorsáról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Holland kutatók: A BCG-oltás igenis jó lehet a koronavírus ellen

Holland kutatók: A BCG-oltás igenis jó lehet a koronavírus ellen

Megugrott a napi fertőzések száma Németországban

Megugrott a napi fertőzések száma Németországban

Busz és autó ütközött Kispesten, négyen megsérültek

Busz és autó ütközött Kispesten, négyen megsérültek