szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Facebooknak vannak játékai, ezek az egyszerűbb kategóriából valók. A cég azonban nem elégszik meg ennyivel, újabbakat készül kiadni – és nem is akármiket tenne a felhasználók elé.

A Facebook évekkel korábban megvetette a lábát a virtuális valóság területén, hiszen felvásárolták az Oculus szemüveget és a mögöttes technológiát. A cég mostanság nem igazán hallatott ilyen irányú fejlesztéseiről, mindez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a háttérben ne zajlanának az események.

A The Information számolt be róla, hogy a közösségi óriás csendben játékfejlesztő vállalatok felvásárlásán ügyködik. A cél állítólag az, hogy a hozzájuk került stúdiók az Oculusra gyártsanak exkluzív tartalmat, olyan népszerű játékokból, mint az Assassin's Creed vagy a Splinter Cell. A Ubisofthoz tartozó programok a játékosok nagy kedvencei, VR-verzió ugyanakkor egyikből sem készült még. De a választás nem csak ezért érdekes.

[Itt a Facebook újabb csodaszemüvege, amiben még élethűbb lett a virtuális valóság]

Az AC-játékok időtlen idők óta futnak, és egy-két epizódot leszámítva általában minden rész sikert könyvel el. A Splinter Cellel más a helyzet, ebből a programból utoljára évekkel korábban jelent meg friss verzió, ami miatt a játékosok hosszú ideje neheztelnek a francia fejlesztőkre. Egy, a Facebook megbízásából készült kiadás viszont enyhítheti a szívfájdalmukat.

Bár túl sok konkrétum nem derül ki a portál állítólagos információiból, az egyértelműen érződik, hogy a Facebook nem csupán közösségi szolgáltatásként képzeli el jövőjét. Nyitnak a komolyabb játékok felé, és arról se feledkezzünk meg, hogy a Librával már a pénzvilágba is beléptek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már tesztelik az EU-szintű kontaktkövetést, hogy lassítsák a koronavírus terjedését

Már tesztelik az EU-szintű kontaktkövetést, hogy lassítsák a koronavírus terjedését

Nagy az érdeklődés az influenzaoltás iránt

Nagy az érdeklődés az influenzaoltás iránt

Immunológus: Tartogat még meglepetéseket a koronavírus

Immunológus: Tartogat még meglepetéseket a koronavírus