szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több ezer érdeklődőt vonzott már be egy viccnek szánt Facebook-esemény, amit az 51-es körzet tervezett "elfoglalása" alatt valósítanának meg az érdeklődők. A cél: Erdély visszafoglalása, miközben a világ egyik fele ufók után kutat a nevadai sivatagban.

Mi is megírtuk, hogy a szokásosnál jóval többen (értsd: százezrek) kezdtek el érdeklődni egy különös Facebook-esemény iránt, amelynek célja az összeesküvés-elméletek melegágyának tartott 51-es körzet lerohanása.

Az akciót meghirdetők szeptemberben vennék be az amerikai légierő által őrzött létesítményt, de mindezt persze csak viccből. Legalábbis nem nagyon éri meg a bázis közelébe menni, hiszen fegyveresek őrzik. A légierő nemrég ki is adott egy figyelmeztetést, melyben azt írták, hogy "az Egyesült Államok légiereje mindig készen áll, hogy Amerikát megvédje".

Az eseményt azért hozták létre, hogy az ufóhívők végre megbizonyosodjanak róla, mi is zajlik a nevadai sivatagban felállított létesítményben. Úgy vélik, ha ekkora tömeg vonul oda, a felfegyverzett katonaság sem tud mindenkit megállítani. Azért megint csak hangsúlyozzuk: az esemény vicc,

véletlenül sem szabad komolyan venni.

[Ezt olvasta már? Mit rejthet a szupertitkos 51-es körzet, amit szeptemberben terveznek lerohanni kétmillióan?]

Ahogy az az akció is nyilvánvaló vicc, amelyet a bázis tervezett lerohanásának idejére időzítettek a Facebookon, és amelynek programja: visszafoglalni Erdélyt. A néhány napja meghirdetett esemény mostanra több mint 10 ezer résztvevőt gyűjtött, és összesen több mint 29 ezren jelezték, hogy érdeklődnek a szeptember 20-án, pénteken déli 12 órakor meghirdetett "visszafoglalásra".

A szokatlanul sok facebookozót vonzó események egyébként nem ritkák a közösségi oldalon. A hazánkban legközelebb 2081. szeptember 3-án megfigyelhető teljes napfogyatkozás kapcsán is létrehoztak egyet, ráadásul egyetlen nap alatt 30+ ezren jelentkeztek be rá – pedig hol van még.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik