szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy vicceskedő Facebook-esemény résztvevői arra készülnek, hogy erővel hatolnak be az 51-es körzetbe. Az amerikai légierő szerint nem kellene.

Közleményben figyelmezteti egy szeptemberi Facebook-esemény miatt izgatottá vált ufóhívőket az amerikai légierő, hogy jobb lenne, ha inkább nem rohannák le az úgynevezett 51-es körzetet – számolt be róla az Independent nyomán a 24.hu.

A most már több mint 600 ezer érdeklődőt vonzó Facebook-esemény célja, hogy a résztvevők lerohanják az összeesküvés-elméletek egyik legfőbb kiindulópontjaként számon tartott 51-es körzetet. Az ufóhívők azért szeretnének behatolni, hogy körülnézzenek, mondván,

ekkora tömeget úgysem tudnak feltartóztatni.

Bár az eseményt remélhetőleg senki nem veszi komolyan, a légierő szóvivője, Laura McAndrews arra figyelmeztetett, senkinek nem javasolják, hogy egy fegyveres erőkkel védett területre merészkedjenek. Bár nem részletezte, hogyan állítanák meg az erőszakkal behatolókat, a közlemény egyik hangsúlyos része úgy szól: "az Egyesült Államok légiereje mindig készen áll, hogy Amerikát megvédje".

Az 51-es körzet környékén számos mozgásérzékelőt létesítettek, illetve kamerák pásztázzák a területet, nehogy bárki belógjon. Emellett táblák is vannak, amelyek elég egyértelműen figyelmeztetik, mire számíthat, aki mégis megpróbál behatolni:

lelövik.

A hatalmas kiterjedésű bázison egyébként valószínűleg nem földönkívüli űrhajókat őriznek, hanem a legújabb fejlesztésű repülőgépeket. Korábban műholdképeken látható volt itt az F-117-es és a B-2-es lopakodó bombázó is. Mondjuk épp ezek voltak, amik korábban több ufóészlelést is regisztráltak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Orbán: Jövő héttől lehet jelentkezni a vakcináért, a kórházakban nem biztató a helyzet

Orbán: Jövő héttől lehet jelentkezni a vakcináért, a kórházakban nem biztató a helyzet

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek