szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Stílusost megoldást választott Greta Thunberg aktivista, hogy ne növelje karbonlábnyomát, miközben az ENSZ klímacsúcsára tart.

Augusztusban rendezi meg az ENSZ New York-i klímacsúcsát, amely túlzás nélkül az év egyik legfontosabb környezetvédelmi eseménye. A rendezvényt most is hatalmas várakozás előzi meg, de most már nem csak a téma miatt: a klímaváltozás elleni küzdelem egyik legnagyobb harcosa, Greta Thunberg is jelenlévők közt lesz. Az aktivista pedig nem akárhogy tervez odamenni.

A 16 esztendős svéd gimnazista saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy légiközlekedés helyett egy versenyvitorlással kel át az óceánon, hogy eljusson a konferenciára. Thunberg amúgy sem ül repülőre a környezetet érő súlyos terhelés miatt, és ugyanez a véleménye a tengereket átszelni képes hajókról is. Egy vitorlás viszont egész más tészta, főleg az, amivel vízre száll.

Egy német üzletember által a rendelkezésére bocsátott Malizia II egy földkörüli versenyre készült hajó, ráadásul napelemekkel és áramfejlesztővel is rendelkezik. Ezek alapján Thunberg is nyugodt szívvel ül fel rá, hiszen mindkét (a tengerjárós és a repülős) megoldással szemben környezetkímélőbb utazási formáról van szó. (Hogy mennyire biztonságos, az más kérdés.)

Thunberg Facebook-oldalán meg is jelent néhány fotó a Malizia II-ről, íme:

A fiatal aktivista nem egyedül kel útra, egy komplett legénység, édesapja és egy filmes is elkíséri őt. Thunberg jelenleg 1 éves szabadságát tölti, a konferenciára is ennek köszönhetően tud elmenni. Utóbbira egyébként a nagy klímatagadó Donald Trump is hivatalos, úgyhogy érdekes lesz, az biztos.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már videón is látható, ahogy helikoptert reptet az emberiség a Marson

Már videón is látható, ahogy helikoptert reptet az emberiség a Marson

Az örmény népirtás elismerésére készül Joe Biden

Az örmény népirtás elismerésére készül Joe Biden

Ez az utóbbi idők legmenőbb számítógépe, a repülésrajongók imádni fogják

Ez az utóbbi idők legmenőbb számítógépe, a repülésrajongók imádni fogják