Tilos repülőre vinni a Coca-Cola új, Star Wars-os üdítőit, mert úgy néznek ki, mint a gránátok

Tilos repülőre vinni a Coca-Cola új, Star Wars-os üdítőit, mert úgy néznek ki, mint a gránátok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Disney új, floridai parkjában olyan kóláspalackok is kaphatók, amiket a Csillagok háborújában látott gránátokról mintáztak. Most úgy tűnik, ez annyira nem volt jó ötlet.

Idén májusban új attrakcióval bővült az amerikai gyerekek nagy kedvence, Disneyland, ahol már Csillagok háborújá-s park is várja az érdeklődőket. A kaliforniai látványosságra rengeteg pénzt költöttek, és számos reklámanyag készült. Még a Coca-Cola is beszállt a promócióba: olyan kólásüveget találtak ki, ami a filmbéli hőgránátokra hasonlít.

A palack természetesen nem robban, csupán külsőre olyan, mint egy gránát. Ám még ez is elég volt, hogy a TSA, az amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal kitiltsa azt a repülőkről. A hatóság külön közleményben figyelmezteti azokat, akik repülővel tervezik elhagyni az országot, ebben pedig azt írják: az egyébként ártalmatlan üvegeket tilos a fedélzetre vinni, ennek oka pedig az, hogy gránátnak tűnnek.

Az üdítős cég mindent megtett, hogy a palack hasonlítson a filmben látott pokolgépre. Gömb alakú, és le lehet csavarni a tetejét. A szerkezet a franchise-hoz köthető, szinte valamennyi alkotásban megjelent. (A legnagyobb rajongóknak aligha kell bemutatni, miről van szó.)

Ám hiába szeretné valaki a palackot hazavinni (kb. 5 dollárért kaphatók), vagy ajándékként elrakni, a TSA tiltása miatt a Galaxy's Edge-ben kell hagynia. Legalábbis akkor, ha légi közlekedéssel tervez utazni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.