szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Apró, de érdekes változás jelent meg a Facebook kijelentkezés utáni képernyőjén.

A Facebookkal kapcsolatos egyik állandó téma, hogy fizetőssé válik-e valamikor az oldal, vagy lesznek-e olyan funkciói, amikért később esetleg pénzt kell adni. Az utóbbi időben az alapító Mark Zuckerberg is máshogy kezdett beszélni erről, noha hangsúlyozta: a Facebooknak mindig lesz egy ingyenes verziója. De mi van, ha mégsem? Erről ír a SmartWorld, egy igen érdekes jel alapján.

A közösségi oldal augusztus 7-én egy kisebb változtatást hajtott végre a Facebook kijelentkezési képernyőjén. A felületen, a regisztrációs résznél egy új szöveg jelent meg az eddigi "Facebook is and will remain free", azaz, "A Facebook ingyenes, és az is marad" helyett. Ott most az látható, hogy "It's quick and easy", vagyis "Gyors és egyszerű".

Előtte/utána
©

Azt nem tudni, hogy mi okból változtatta meg a szöveget a Facebook, de az internetes archívum szerint a reggeli órákban, 6 és 7 között tették meg. Azóta az oldal magyarországi képernyőjéről is eltűnt az ingyenességre vonatkozó rész, és nálunk is a gyorsaságot és az egyszerűséget hangsúlyozzák. (Ha ellenőrizné, csak lépjen ki a fiókjából a böngészőben, és máris látni fogja.)

Bár messzemenő következtetéseket nincs értelme levonni, abban talán mind egyetérthetünk, hogy érdekes jelenségről van szó. A fizetősség kérdése egyébként nem olyan régen jött fel újra: Zuckerberg jobbkeze szerint is volt idő, amikor azon elmélkedtek, akár pénzt is kérhetnének az oldal használatáért. Ha belegondolunk, nem is olyan őrült ötlet ez: az oldalba épülő reklámok most is sokakat zavarnak, egy havidíjas, valószínűleg hirdetések nélküli oldalverzió viszont javíthatna a helyzeten.

Hogy Zuckerbergék meglépik-e valaha, már más kérdés, de ha így lesz, akkor az álhírgyárosoknak új hazugságot kell kitalálniuk. Az ezeket terjesztők egyik visszatérő ijesztgetése ugyanis épp az, hogy a Facebook belépési díjat fog kérni.

Ha értesülni szeretne az ügy fejleményeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadon engedik a bebörtönzött fehérorosz tüntetőket

Szabadon engedik a bebörtönzött fehérorosz tüntetőket

Középiskolás fokon sem fog tanulni a nép, mert nem lesz kitől

Középiskolás fokon sem fog tanulni a nép, mert nem lesz kitől

Andrew Lloyd Webber is részt vett az oxfordi vakcina tesztjében

Andrew Lloyd Webber is részt vett az oxfordi vakcina tesztjében