szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fizetős Facebookkal és minden privát üzenet nyilvánosságra hozásával riogat, és hazug kiskaput kínál az a szöveg, amely a magyar facebookozók köreiben kering. Aki megosztja, álhírt terjeszt.

Nem először bukkan fel a Facebookon olyan szöveg, amely szerint a közösségi oldal fizetős lesz. Olyan kiírással is találkozhattunk már az elmúlt évek során, amely azt állítja: aki nem küldi tovább, annak nyilvánosságra hozzák minden privát üzenetét, még a törölteket is. Előfordult már az is, hogy fiókjaik törlését ígérik azoknak, akik nem továbbítják a szöveget. Most a három kamu egybegyúrt változata kering a Facebookon.

Hivatalos hirdetés!Megjelent a médiában és a TF1-en, hogy a Facebook belépési díjat kér ezentúl: 5,99€ur. Annak érdekében, hogy megmaradjon a magánéleti státuszod . Ha bemásolod ezt az üzenetet az oldaladra, ingyenes marad (bemásolni, nem megosztani) ha nem, holnaptól minden publikációd nyilvánossá válhat. Sőt, a törölt üzenetek vagy a nem engedélyezett fotók is. Végül is, egy egyszerű bemásolás nem kerül semmibe. Ez mostantól hivatalos.
Hivatalos, 10.33-tól. A tévé is leadta. A Facebook fizetőssé válik ettől a nyártól. Ha bemásolod ezt a faladra, a fiókod kék lesz és a Facebook ingyenes marad számodra. Add tovább ezt az üzenetet, ha nem fiókodat törlik
UI : Ez komoly, a falad kék lesz

A szöveg nem véletlenül nem tűnik hivatalosnak – valóban nem az. A fizetősségnek, a privát dolgok nyilvánosságra hozatalának és a fiók törlésének sincs semmilyen alapja.

Ez utóbbi, a fiókok törlése kifejezetten érzékeny téma a napokban a hazai facebookozók körében. Három hete tömegesen tiltott le magyar felhasználókat a közösségi oldal, majd néhány nap után sokakat visszaengedtek a rendszerbe, sok magyar a mai napig nem kapta vissza a kitörölt Facebook-profilját. A tiltásokkal kapcsolatban is terjed egy kamu üzenet, mely terjesztői szerint egyenesen Mark Zuckerbergtől származik.

Ha máskor is tudni szeretne róla, mi átverés a Facebookon terjedő üzenetek közül, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!