szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már több mint 1,7 millió otthonban és vállalkozásban kínál gigabites sebességet a Telekom. A szolgáltató közölte: szeptembertől az optika mellett már a kábelhálózat nagy részén is elérhető ez a gyorsaság.

A Magyar Telekom a DOCSIS 3.1 szabvány bevezetésével tesz lehetővé gigabites letöltési sebességet a kábeles előfizetőinek. A fejlesztés a hálózat nagy részét érinti, a megújult kábelhálózaton – több mint 650 ezer potenciális ponton – a Telekom szeptember 2-től a korábbinál kétszer gyorsabb, akár 1 Gbps kínált letöltési sebességű új vezetékes internetcsomagot tesz elérhetővé az ügyfeleknek. A gyors internet mellett IPTV és vezetékes hangszolgáltatás is igénybe vehető a kábelhálózaton.

A vállalat hálózata így már összesen több mint 1,7 millió hozzáférési ponton biztosít gigabites sebességet, ez a magyarországi otthonok és vállalkozások egyharmadát jelenti. Az optikával lefedett területeken akár a – lakossági piacon ma elérhető legnagyobb – 2 Gbps kínált letöltési sebességű otthoni internetcsomag is igénybe vehető. A cég hangsúlyozza, az optikai hálózat nyújtotta előnyök nemcsak a városokban élők számára elérhetők, hanem több mint 400 olyan településen is, ahol a lakosok száma 5000 fő alatti, sőt ennek közel a fele 1000 lakos alatti kistelepülés.

Ha máskor is tudni szeretne a Telekom újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az év könyves sikere Amerikában az Obama-memoár

Az év könyves sikere Amerikában az Obama-memoár

Transzneműként bújt elő Elliot Page hollywoodi színész

Transzneműként bújt elő Elliot Page hollywoodi színész

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok