szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyári tesztelés után végre megérkezett a Threads from Instagram. A csevegőalkalmazással a fiatalokat szólítja meg a Facebook, miközben van némi snapchates beütése.

Bő egy hónappal ezelőtt lehetett először hallani arról, hogy a Facebook önálló csevegőalkalmazást készít az Instagramhoz. A Threads from Instagram névre keresztelt applikációt augusztus végén már javában tesztelték a kiválasztott felhasználók, arról azonban nem esett szó, mikor érkezik majd meg a nagyközönség számára. Nem kell tovább várni, az app az androidos eszközök, valamint az iPhone-ok és iPadek tulajdonosai számára is elérhetővé vált.

A Threads valóban egy önálló csevegőalkalmazás lett, amelynél a kamera játsza a főszerepet. Az app lényegében az Instagram-sztoriknál elérhető közeli barátok funkció kiterjesztése, amelyben a gondosan kiválasztott barátoknak küldhetünk fotókat, videókat és egyéb tartalmakat.

©

Bár a Threads egy teljesen önálló app, hozzáférhet az Instagram teljes eszköztárához, hogy minél kreatívabb kontentet lehessen megosztani vele. Ennek köszönhetően a fotókat és videókat feldobhatjuk szöveggel és hangulatjellel is. A letöltés után be kell jelentkeznünk az Instagram-fiókunkkal, majd kiválaszthatjuk, hogy az Instagramon követett ismerősök közül kikkel szeretnénk egy "privát csoportot" létrehozni. Arról senki sem kap értesítést, hogy hozzáadták egy csoporthoz (vagy törölték onnan).

Az első lépéseknél beállíthatjuk, hogy szeretnénk-e a profilunkhoz automatikus állapotot hozzáadni. Ha igen, akkor napközben automatikusan felismeri és megosztja az ismerősökkel, ha például épp egy kávézóban járunk. A funkción keresztül megoszthatjuk, hogy épp hol tartózkodunk, az akkumulátorunk állapotát vagy a hálózati kapcsolatunkat.

Az alkalmazás közvetlenül a kamerát indítja el, így néhány érintés után már el is tudjuk készíteni a küldeni kívánt kontentet. Ez nagyjából úgy működik, mint a Snapchat, így ha valaki párhuzamot vél felfedezni a két app között, az nem a véletlen műve.

Ha kíváncsi a Facebook újdonságaira, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!