szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyszerűen beállítható a Chrome-ban, ha inkognitó ablakban böngésznénk. Az alábbiakban azt mutatjuk meg, hogyan állíthatjuk azt be, hogy kérés nélkül, mindig ilyen módban érjük el a Chrome-ot.

Privát böngészéskor a Chrome nem menti el a böngészési előzményeket, a sütiket (cookie-kat), a webhely-adatokat, illetve az űrlapkitöltési információkat. Ilyesfajta böngészésre azonban csak inkognitó ablak használata mellett van lehetőség. Ezt az ablakot egyszerűen előhívhatjuk a Chrome jobb szélső Beállítások menüjével, azonban minden egyes böngészéskor újra és újra elő kell hívnunk ezt az ablakot.

Azonban arra is van lehetőség, hogy teljesen lemondjunk a nyílt böngészésről, ugyanis elérhető az, hogy a Chrome – kérés nélkül is – mindig inkognitó módban nyíljon meg. A változtatásokhoz azonban be kell nyúlnunk a Windows Registrybe (a Windows lelkébe, a Beállításszerkesztőbe), és ezt csak tapasztaltabb felhasználóknak ajánljuk, ugyanis az itt molyolással akár a rendszert is tönkre tehetjük.

©

Hogy a Beállításszerkesztőbe jussunk, balra alul a keresőmezőbe be kell ütnünk a regedit szót, és le kell nyomnunk az Entert. Ezután a HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Policies útvonalon keressük meg a Google-t. Akkor sincs baj, ha itt csak a Microsoftot találjuk, ugyanis magunk is készíthetünk kulcsot a Google-nek. Ehhez kattintsunk jobb egérgombbal a Policies-re, majd hozzunk létre egy új kulcsot, és nevezzük el Google-nek. Ez alatt a kulcs alatt kell(ene) lennie a Chrome-nak, ezt egyébként ugyanúgy létrehozhatjuk, mint korábban a Google-t, de most természetesen a Google alatt.

A jobb oldalon most ismét a jobb egérgombos menüt kell előhívni, majd az Új után a Duplaszó (32 bites) lehetőségre kell kattintani. Az új mezőt IncognitoModeAvailability-nek kell elnevezni. Tőle jobbra az érték helyén nulla áll. Ahhoz, hogy az inkognitó módot engedélyezzük a Chrome-nak, ezt az értéket kell 2-re állítani, méghozzá úgy, hogy duplán rákattintunk a Duplaszóra, és az előbukkanó ablakban állítjuk át az értéket. Mentsük el a változtatást.

Indítsuk újra a Chrome-ot, ami már inkognitó módban jelentkezik, mi több, nem is tudjuk máshogy elérni. Ha visszaállítanánk az eredeti állapotot, akkor a fentieknek megfelelően eljárva, írjunk 0-t a 2 helyére.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló módszerekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bankot vehet az OTP Szlovéniában

Bankot vehet az OTP Szlovéniában

Az Audinak is megérkezett az elektromos „tömegautója” – itt Q4 e-tron

Az Audinak is megérkezett az elektromos „tömegautója” – itt Q4 e-tron

A sárgás habszegfű miatt nem lesz gyümölcsös a Gellérthegyen

A sárgás habszegfű miatt nem lesz gyümölcsös a Gellérthegyen