szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annyira biztos volt a Google vadonatúj arcfelismerőjének sikerében, hogy a Pixel 4-ről el is hagyta az ujjlenyomat-olvasót. Lehet, hogy nem kellett volna, ugyanis van egy kis gond a Face Unlockkal.

Napokon belül forgalmazni kezdik a Google új csúcstelefonját, azonban az már idejekorán kiderült, könnyen be lehet csapni a Pixel 4 arcfelismerőjét. A mechanizmus ugyanis akkor is működik, ha a felhasználó csukott szemmel kerül a telefon elé – posztolta a BBC újságírója a Twitterre.

Az arcfelismerő rendszerek általában úgy vannak beállítva, hogy ezt megakadályozzák, ugyanis a csukott szemes arcfelismerés visszaélésekre adhat okot, például már úgy is oldható a telefon zárolása, hogy a tulajdonosa alszik vagy eszméletlen.

A Google annyira biztos volt abban, hogy a Face Unlock (a Pixel 4 arcfelismerője) jól fog működni, hogy elhagyta a telefonról az ujjlenyomat-szkennert, így most az arcfelismerés az egyetlen elérhető biometriai hitelesítési rendszer az eszközön – jegyzi meg a ZDNet.

©

Korábbi kiszivárgott képeken még szerepelt az arcfelismerés beállítási oldalán egy opció, ami nyitva tartott szemhez kötötte az azonosítást, azonban a Google valamiért meggondolta magát ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy nem, vagy csak megbízhatatlanul működött ez a jellemző. Mindenesetre a keresőóriás azt javasolja a felhasználóknak, hogy tartsák biztonságos helyen (például az elülső zsebükben vagy a kéztáskájukban) Pixel 4 telefonjukat, bár kérdés, mennyiben orvosolja ez a fenti problémát.

Mindeközben a Samsungnál pedig éppen az ujjlenyomat-leolvasó miatt van gond, miután kiderült, hogy a Galaxy S10 készülék – ha bizonyos rosszabb minőségű kijelzővédő fólia van rajta – bárki ujjlenyomatát elfogadja a zárolás feloldásához.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Gulyás: A Fidesz néppárti tagsága már csupán technikai kérdés

Gulyás: A Fidesz néppárti tagsága már csupán technikai kérdés

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek