szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy belső karbantartási munka zavarhatta meg a legnagyobb amerikai mobilszolgáltatók működését, ennek eredményeképpen néhány napja érkezett meg rengeteg február 14-én küldött szöveges üzenet.

Igen furcsa jelenség ütötte fel a fejét az elmúlt héten az Egyesült Államokban. November 6-án nagyon sok mobiltelefon pittyent azért, mert olyan szöveges üzenet érkezett, amit még Valentin-napon küldtek el a címzettnek. A jelenség az összes nagyobb szolgáltató ügyfeleit érintette – jelentette a BBC. Az AT&T, a Sprint, T-Mobile és a Verizon háttérszolgáltatásain is dolgozó Syniverse nevű cég szerint rendszerkarbantartási probléma áll a több mint 8 hónapot késő kézbesítés mögött.

Az érintett ügyfelek a közösségi oldalakon adtak hangot elégedetlenségüknek. Az üzenetek november 6-ai időbélyegzővel érkeztek meg, ami különösen szerencsétlen félreértéseket és bizarr helyzeteket teremtett.

Van olyan, akinek az azóta már mással élő barátjától/barátnőjétől érkezett üzenet, de többek az azóta elhunyt szerettüktől kaptak Valentin-napi szerető szavakat.

Az ügyfélpanaszokból kiderül, van olyan ügyfél is, aki nem az idei, hanem a 2018. február 14-én elküldött Valentin-napi üzenetet kapta meg (ismét).

A Syniverse tájékoztatása szerint összesen 168 149 ügyfél kapott ilyen üzenetet. A vállalat a hiba elhárítása mellett belső vizsgálatot rendelt el, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló eset.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Krízis és kilábalás: Kína mindenben élen jár?

Krízis és kilábalás: Kína mindenben élen jár?

Három év börtönt kapott a kislányát begyógyszerező kecskeméti nő

Három év börtönt kapott a kislányát begyógyszerező kecskeméti nő

Egy hiba miatt telefonszámokat lehetett kiszipkázni a TikTok rendszeréből

Egy hiba miatt telefonszámokat lehetett kiszipkázni a TikTok rendszeréből