szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A drónjairól ismert kínai vállalat, a DJI még tavaly nyújtott be egy szabadalmat egy különleges okosóráról. Hogy a szabadalom meg is valósul, azt már valós fotók bizonyítják.

Nem túl dizájnos, de mindenképpen különleges okosórát készít a DJI – legalábbis ezt támasztják alá nemrég kiszivárgott fotók. A képeken az óra előlapja és hátoldala egyaránt látható. Az eszköz meglehetősen szokatlan kialakítású, a kerek számlapot egy tárcsa veszi körül, és a jobb felső sarok mintegy kinyúlik a körből. Többen is arra tippelnek, hogy ez a kinyúlás egy kis joysticket rejt, amellyel a drón vezérelhető.

©

Az óra vázlata egyébként már egy évvel ezelőtt megjelent, amikor a DJI szabadalmaztatta terveit, és a mostani fotók meg is felelnek a vázlatoknak. Az óra hátoldalán négy kis érintkező látható, ezek a töltésnél, illetve az adatátvitelnél juthatnak szerephez. A jobb oldalra két, míg a másik oldalra egy fizikai gomb is került.

©

A szabadalom benyújtásakor a DJI egyértelműsítette, hogy az okosórát drónvezérlésre lehet majd használni, bár a műszaki részletek egyelőre nem tisztázottak. Nem tudni például, hogy a kijelzőn megjeleníthetők-e navigációs oldalak, lesz-e valós idejű képátvitel vagy egyéb funkció. Vannak olyan spekulációk, amelyek szerint az órát kültéri sportolás közben lehetne használni, például síelés, szörfözés, kerékpározás közbeni drónozáshoz, miután az órakialakítás szabaddá tenné a kezet.

A drónvezérlő okosóra megjelenési dátumáról egyelőre nincsen információ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan, kik vitték el a titokzatos fémoszlopot az amerikai sivatagból

Megvan, kik vitték el a titokzatos fémoszlopot az amerikai sivatagból

Az aranyér nem tud csak úgy elmúlni – grafikákkal mutatjuk be a fázisokat!

Az aranyér nem tud csak úgy elmúlni – grafikákkal mutatjuk be a fázisokat!

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája