szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Például a nyelvtanulásban is segíthet az alábbi Chrome-bővítmény, ugyanis két különböző nyelvű feliratot jeleníthetünk meg vele egy YouTube- vagy egy Netflix-videón.

Aki szeret fordítást is kérni a feliratos YouTube-videóknál, és közben nyelvet is tanulna, akkor érdemes kipróbálnia a Two Captions for YouTube nevű Chrome-bővítményt. A fordításnál ugyanis eltűnik az eredeti felirat, viszont esetenként jó volna azt is látni. Épp ezt oldja meg az említett bővítmény. A két felirat ilyenkor ugyanis egymás alatt/felett jelenik meg, így remek alkalom nyílik a szavak összehasonlítására.

A bővítményt a Chrome-hoz fejlesztették, azonban más Chromium-alapú böngészőkkel is működik. A bővítmény letöltése és telepítése után megjelenik az ikonja a felső eszközsorban. Erre az ikonra kattintva tudjuk majd beállítani a másik nyelvet, de persze előbb a YouTube-videót kell megnyitni.

©

A videó ablakában balra megjelenő ikonos menüpontokkal „könyvjelzőzhetünk”, sőt még vágólapra is másolhatjuk az eredeti és a lefordított szöveget. Arra figyeljünk, hogy ha a videó nézése közben megmozdítjuk az egeret, akkor balra feltűnik a kis beállító ablak. Ez zavarhatja a videó nézését, viszont néhány másodperc után magától eltűnik.

©

A bővítmény ikonja alatt található Settings lehetőségnél testre szabhatjuk a szövegeket: megváltoztathatjuk például a szöveg színét és a feliratok közötti távolságot.

Ha máskor is értesülni szeretne hasznos új programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

Gulácsi nyáron csapatot válthat

Gulácsi nyáron csapatot válthat