szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre csak iPhone-on használható, de már többek figyelmét felkeltette a Nexit nevű navigációs app, amely csak a lényeget mutatja, emellett spórolni is segít.

Bár többféle térképszoftver is létezik, azt nem mondanánk, hogy a felhasználók mindegyikkel elégedettek. Ez még a Google-féle Mapsnél és a Waze-nél sincs így, hiszen olyan funkciók is vannak bennük, melyeket többen zavarónak, feleslegesnek találnak. Ezt elkerülendő jelent meg a Nexit nevű új app, amely puritán egyszerűsége és egy remek funkció miatt kerül fel a telefonokra.

Az app egyelőre csak iPhone-okon használható, Magyarországon pedig nem is működik, de ez nem jelenti azt, hogy idővel ne jelenjen meg máshol is. És hogy mi benne a különleges? Hogy az útvonal mellett azt is megmutatja, amire a felhasználónak menet közben szüksége lehet. Jelzi például a benzinkutakat, az útmenti gyorséttermeket és kávézókat (így pedig a mosdókat), de azt is, mennyiért lehet ezeken a helyeken fogyasztani. Mivel az árakat jól láthatóan mutatja, a felhasználónak elég egy pillantást vetnie a szoftverre.

©

Az appot a Forbes is méltatta, amely egy bekezdésben arra is kitér, mi szerintük a szoftver legnagyobb előnye. Mint írták, ezzel a térképpel speciális keresés is indítható. Képzeljük el, hogy úton vagyunk, és megszállnánk valahol, de csak egy bizonyos összeget költenénk erre, például azért, mert nincs több pénz nálunk. A Nexittel szűkíthetjük a találati listát, sőt, az app azt is megmutatja, hol szolgálnak fel az étrendhez vagy diétához passzoló reggelit, ebédet. A szolgáltatás emellett ár-összehasonlító funkcióval rendelkezik, így a spórolásban is segít.

Noha a Nexit elég fejlettnek tűnik, az világosan látszik, hogy csak nagyvárosokban használható, a konkurens Google Maps és a Waze viszont kisebb területeken is elboldogul. A fejlesztő erre úgy reagált, hogy a termékük nem a két szolgáltatással próbál versenyezni, az ugyanis más téren számít okosnak. Az app egyébként – jegyzi meg a BGR – térképnek sem utolsó, vagyis attól, hogy más szemlélet alapján készült, a tájékozódásra is alkalmas.

A fejlesztők egyelőre nem közölték, mely országokban fogják még elérhetővé tenni a Nexitet, így csak remélni tudjuk, hogy valamikor Magyarországra is eljut. Mert igény az volna rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Saját navigáció jön a Huawei telefonjaira

A jelek szerint a Huawei nem szeretne még egyszer olyan szorult helyzetbe kerülni, mint amilyenbe a legutóbbi amerikai embargó kihirdetése miatt került, így nem állnak meg a saját operációs rendszer kifejlesztésénél.