szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vége a "mikor jön már?" jellegű idegeskedésnek az amerikai Domino's Pizza ügyfeleinél. A cég lehetővé tette, hogy valós időben kövessék nyomon az éhes vásárlók, merre jár a pizzájuk.

Amikor az Uber 2014 őszén megérkezett Magyarországra, sokan csodálkoztak rá arra, ami lényegében a cég üzletpolitikáját is jelentette: az autórendelős applikáción keresztül látni lehetett, hogy merre mozog a megrendelt kocsi, és mikorra várható az érkezése. A megoldást ma már a hazai taxitársaságok is alkalmazzák, ám a jelek szerint a GPS-alapú nyomkövetésben még bőven lenne más téren is potenciál.

Az Egyesült Államok egyik legismertebb étteremlánca, a Domino's Pizza idei újításának valószínűleg idehaza is sokan örülhetnek – hasonló megoldás itthon, a NetPincér GO szolgáltatáshoz csatlakozó éttermekben is igénybe vehető.

A cég lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy kövessék, merre jár épp a megrendelésük. Ehhez minden leadott rendelést a kiszállítást végző futárhoz társítanak a rendszerben, a futár járművén pedig ott a jeladó, melynek lokációs adatai folyamatosan láthatók immár nem csak a diszpécser, hanem az ügyfelek számára is.

©

A Domino's fejlesztésének köszönhetően ráadásul nemcsak a cég alkalmazásában lehet megfigyelni, merre jár és mikor érkezik meg a megrendelt pizza. A rendszer egy SMS-t is küld a felhasználónak, amikor az étel elindult és akkor is, amikor már csak két percre van a célállomástól. Ennek köszönhetően már az ajtóban lehet várni a megrendelt ételt.

A rendelés így jóval kiszámíthatóbb lenne, például nem kell otthon várni, amíg a futár távol jár.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán és Erdogan barátja lehet nálunk a napenergia királya, de Mészárosra is jut fény

Orbán és Erdogan barátja lehet nálunk a napenergia királya, de Mészárosra is jut fény

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál