szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A FasTeesH nevű francia cég állítja, olyan fogkefét tervezett, amelyikkel az átlagosnál sokkal gyorsabban lehet fogat mosni, nem kell ugyanis percekig a szánkban tartani.

A fogorvosok máig kitartanak elméletük mellett, amely szerint az alapos fogmosás legalább 2 percig tart. Egy francia cég azonban állítja: saját termékével töredékére rövidíthető ez az idő, és így is tiszta fogakat kap eredményül az eszköz használója.

A FasTeesH találmánya azért tűnik hatékonynak, mert nem igazán kefét vesz a szájába az ember. Az eszközt itt egy protézisre hasonlító készülék jelenti, amely rezgéssel szedi ki a fogak közé szorult ételmaradékot, miközben a lepedéktől is megszabadítja tulajdonosát.

A cég azt állítja, hogy egy alapos fogmosás mindössze 10 másodperc alatt elvégezhető az Y-Brush nevű eszközzel, amely éves szinten rengeteg időt segít megspórolni. A különleges fogkefét tartani sem kell, elegendő a szájba helyezni és ráharapni.

Az Y-Brush-t a hivatalosan kedden kezdődő CES 2020 szakkiállításon lehet jobban megismerni, de a gyártó úgy gondolta, már azelőtt forgalomba helyezi. A felnőtteknek szóló csomag 125 dollárba (kb. 37 ezer forintba) kerül. Ebben néhány cserélhető fej és a töltő is benne van. A fejeket amúgy 30 dollárért lehet beszerezni.

Nagy kérdés, mekkora lesz az érdeklődés az Y-Brush iránt, ugyanis több gyártó is kísérletezett gyorsan mosó fogkefékkel. Volt, amelyiket kifejezetten olcsón tervezték piacra dobni, de a projekt már a gyártásig sem jutott el. Ennek feltehetően az lehetett az oka, hogy az emberek nem akartak lemondani az alapos szájápolásról.

[Csak egyszer mos fogat naponta? Lehet, hogy van egy szívtelenül rossz hírünk]

Ha nem szeretne lemaradni a CES 2020 újdonságairól, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sarkadi Balázs: Sürgősen kutatni kellene a kínai vakcinával oltottak immunitását

Sarkadi Balázs: Sürgősen kutatni kellene a kínai vakcinával oltottak immunitását

Marabu Féknyúz: Kisfiú, kezdődik az iskola!

Marabu Féknyúz: Kisfiú, kezdődik az iskola!

Óriási hiba van a Counter-Strike rendszerében, hackerek juthatnak be vele a számítógépbe

Óriási hiba van a Counter-Strike rendszerében, hackerek juthatnak be vele a számítógépbe