szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövőben a Facebook e-mailben, valamint az applikációján keresztül is értesítést küld a felhasználónak, ha a profiljával belép egy harmadik fél által nyújtott szolgáltatásba.

Jelentősen megkönnyíti a felhasználók életét, hogy egy szolgáltatásba már regisztráció nélkül, csupán a Facebook-profillal is be lehet jelentkezni. Bizonyos szempontból azonban veszélyes is, ugyanis nagyon gyorsan elfelejtheti az ember, pontosan milyen szolgáltatásoknál, alkalmazásoknál használta ezt a lehetőséget.

A Facebook éppen ezért egy új funkciót indított, amely minden esetben értesítést küld a felhasználónak (e-mailben és a Facebook-alkalmazásában is), ha a fiókkal egy harmadik fél által nyújtott szolgáltatásba vagy alkalmazásba jelentkezünk be. Ezzel nemcsak a felhasználói adatok lehetnek nagyobb biztonságban – például észlelhető, ha valaki jogtalanul használja a profilunkat egy bejelentkezéshez –, de azt is jobban ellenőrizhetjük, hogy milyen adatokhoz engedtünk hozzáférést.

Az értesítésben ezeket tételesen is felsorolja a Facebook, de ha változtatni szeretnénk rajta, akkor elég csak az Edit Settings (magyarul: beállítások módosítása) gombra nyomni. Ezen keresztül visszavonhatjuk az applikációnak adott engedélyt.

©

A jövőben minden egyes első bejelentkezéskor értesítést kapnak majd a felhasználók, azután pedig akkor, ha az adott alkalmazás/szolgáltatás jogosultsága az információkhoz való hozzáféréshez lejár.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!