szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre senki sem tudja, az Apple mikor készíti el az összecsukható iPhone-t – már ha elkészíti valaha –, de a rajongókat ez nem tántorítja el attól, hogy videót készítsenek róla.

A Samsung és a Huawei egyértelműen kijelölték azt az irányt, amerre a mobilipar koncentrálja majd a fejlesztői kapacitását. Az összecsukható okostelefonok bemutatása és piacra dobása után a többi cég is hasonló lépést tervez, vagy már meg is tette azt. Egyet kivéve: az Apple-t.

Bár azt az elmúlt évek kiszivárgott szabadalmi dokumentumai alapján már tudni lehet, hogy az Apple is gondolkodik a technológián, nem valószínű, hogy abból egyhamar kézzel fogható termék lesz. Már csak azért sem, mert a cupertinói cég alapvetése, hogy amíg egy technológia nem eléggé kiforrott, felesleges az eszközökbe belepakolni. Így volt ezzel például az 5G-s chipek esetében, és minden bizonnyal így van a hajlítható okostelefonokkal kapcsolatban is.

Mindez azonban nem szegi kedvét a rajongóknak, hogy különböző képeket és videókat gyártsanak egy vélt iPhone-ról. Így tett a grafikusként dolgozó TechMorning becenevű YouTube-felhasználó is, aki megmutatta, ő milyennek képzeli el az említett iPhone-t. Amit nem mellesleg iPhone 6D-re keresztelt.

Hogy valóban ilyen lesz-e egy majdani készülék, egyelőre nem tudni, de azt már szinte most borítékolni lehet, hogy néhány dolog nem így néz majd ki rajta. Feltehetőleg nem kap rejtett hátlapi kamerát – bár a felhasználók biztonsága és a benne rejlő lehetőségek miatt egészen jó ötlet lenne –, és valószínűleg nem lesz két irányba hajlítható. Összességében viszont nagyjából tükrözi azt a tervezési vonalat, amit a többi gyártó képvisel.

És, ha már így, akkor feldobjuk a tízforintos kérdést:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!