szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pár héttel a Galaxy S20 bemutatója előtt cseréli le egyik fontos emberét a Samsung – ez a hír terjedt el a nemzetközi sajtóban. Arról is írnak, hogy DJ Koh a cégnél marad.

Új emberre bízza mobiljainak gyártását és ezzel egyik legfontosabb divízióját a Samsung – írta a Bloomberg, amely meg is nevezi, ki az, aki DJ Koh helyére érkezik: az 52 éves Roh Tae-moonról van szó; a hírek szerint hétfőtől veszi át a stafétát.

A dél-koreai gyártó vonatkozó iparágát eddig DJ Koh vezette, akinek a neve valósággal összeforrt a Samsung mobiljaival. Az utóbbi években állandó gyakorlattá vált, hogy minden készüléket ő mutatott be a különböző sajtóeseményeken, és ugyancsak ő volt, aki elvitte a Galaxy Fold fiaskója miatt történt balhét is.

Hogy utóbbi vezetett-e a távozásához, egyelőre nem tudni, a Samsung hivatalosan semmit nem közölt a vezetők (állítólagos) cseréjéről. A vállalat sajtóügyekkel kapcsolatos felületén sem osztottak meg egyelőre ezzel kapcsolatos hírt, a Bloomberg azonban biztos benne, hogy (a színfalak mögött) már megtörtént a kinevezés.

DJ Koh. Szerepcsere
©

Roh Tae-moon egy igazi “okostojás” hírében áll, aki egyben a legfiatalabb vezető beosztású Samsung-alkalmazott. A róla szóló beszámolókban azt is írják, hogy élénken érdeklődik a telefonok funkciói iránt, emellett mesterien ért a költségek csökkentéséhez is. Utóbbi szintén jelzésértékű információ lehet.

Ha igaz, amiről a sajtóban hallani, Koh pedig valóban hátrébb lép, úgy a csere a cég egyik legfontosabb tavaszi eseménye, az új Galaxy S bemutatója előtt történik. Az S20-ról hetek óta szivárognak a különféle hírek. A mobilt – a Samsung korábbi közlése szerint – február 11-én láthatja meg a közönség.

A Koh “távozásával” kapcsolatos hír másik érdekessége, hogy a szakember továbbra is Samsung-dolgozó marad, sőt ugyanúgy vezető szerepkörben foglalkoztatják majd. Kilépni tehát nem fog, most legalábbis.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

Koronavírus-fertőzésben elhunyt a Párbeszéd nyíregyházi képviselője

Koronavírus-fertőzésben elhunyt a Párbeszéd nyíregyházi képviselője

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt