szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tech-világban is ritka vallomásra került sor a napokban: a Samsung Electronics vezérigazgatója elismerte felelősségét a Galaxy Fold-fiaskóban.

Nagyon várta a világ a Samsung technológiai bravúrját, az összehajtható Galaxy telefont, azonban a reményteljes februári bemutatkozás után jött a hidegzuhany az első tesztpéldányoknál, és a dél-koreai gyártó kénytelen volt bizonytalan időre elhalasztani az április végére tervezett piacra dobást.

Egyelőre még nem tudni biztosan a megjelenés idejét (lehet, hogy a Galaxy Note10-zel együtt várható?), azonban néhány napja igen csak önkritikus hangot ütött meg a Galaxy Folddal kapcsolatban DJ Koh, a Samsung Electronics vezérigazgatója – írja az The Independent.

„Kínos helyzetbe kerültem. Erőltettem a megjelenést, holott az eszköz erre még nem állt készen” – ismerte be tévedését Koh. Azt is elmondta, hogy be kell látnia, hanyag volt, de sajnos a technológia jelenlegi állapota sokszor túlzott sietségre kényszeríti a résztvevőket. Tekintetbe kellett venniük a kínai gyártók (Huawei, Xiaomi stb.) fenyegetését, akik mindig is képesek voltak kijönni (a Samsung előtt) olcsóbb, de csúcstechnológiás okostelefonokkal, még akkor is, ha a Samsung korábban levédette azt a technológiát.

Néhány napnyi használat után eltört Samsung Galaxy Fold
©

Ami a Galaxy Foldot illeti, a Samsung hosszú évek óta tervezi az összehajtható telefonokat. Rengeteg szabadalmat nyújtottak be, mind a rugalmas kijelzőhöz, mind a hajlékony csuklópánthoz. Ez utóbbin például különösen hosszú ideig dolgoztak. Azonban a technológiák szabadalmaztatása és az ezeket kamatoztató eszközök megépítése két különböző dolog, amúgy a felhasználókat sem a szabadalmak száma, hanem a kézbe vehető, megvásárolható eszközök érdeklik. A Galaxy Fold is egy olyan termék, amilyen sosem volt korábban, valami egészen új, amilyet még sosem csinált a Samsung.  A dél-koreai gyártó mindenáron el akarta kerülni, hogy megelőzze őt a Huawei, a technológia világában ugyanis ahhoz kapcsolnak egy új technológiát, aki először kirukkol vele, hiába csinálja valaki később jobban. (Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy volt a Samsungé előtt is egy összehajtható telefon, de ezt nem lehetett túl komolyan venni.)

A vállalat globális marketingstratégiájáért felelős vezető is elismeri a hibájukat, de némiképp mentené is magukat, felemlegetve a cég márkafilozófiáját, ami valahogy úgy szól: elkészítjük azt, amit nem lehet, megtesszük azt, ami lehetetlen. És egy olyan probléma, mint amilyen a Galaxy Foldé volt, sajnálatos, de elkerülhetetlen része ennek a folyamatnak.

A Samsung jelenleg mindent megtesz annak érdekében, hogy mégis csak sikeres legyen az összehajtható telefon. Jelenleg több mint 2000 készüléket tesztelnek, a legkülönfélébb szempontok szerint. Meghatározták az összes problémát, és folyamatban van a tömeges tesztelés. Egy kis szerencsével végül az ő nevükhöz kapcsolhatja majd a tech-történelem az első, valóban komolyan vehető összehajtható telefont.

Ha máskor is tudni szeretne a Samsung körüli történésekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elektromos autókat gyárthat a Huawei, még az idén jöhet az első modell

Elektromos autókat gyárthat a Huawei, még az idén jöhet az első modell

Egy zsiráf kivágott szívével pózolt a Facebookon egy trófeavadász nő

Egy zsiráf kivágott szívével pózolt a Facebookon egy trófeavadász nő

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért