szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Facebook alapítója a biztonságpolitikai konferencián védte meg a vállalatát.

Az 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián mondta el felszólalásában Zuckerberg azt, hogy a tőlük független társadalomtudományi kutatások eredményei nem mutattak ki eddig ok-okozati összefüggést a közösségi portálok felemelkedése és a társadalmak megosztottsága között. A Facebook közreműködésével végzett kutatások ugyanakkor arra jutottak, hogy a tévhitekkel ellentétben a felhasználókhoz eljutó hírek és vélemények sokszínűsége nőtt az internet előtti média korszakához képest.

Zuckerberg arról is beszélt, hogy a 2016-os Brexit népszavazással és amerikai elnökválasztással kapcsolatos információs műveletek óta sokat fejlődtek a demokratikus döntések befolyásolásának elhárításában. Jelenleg több pénzt költenek erre, mint amennyi a vállalat teljes bevétele volt 2012-ben - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!