szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Terry Gou, a Foxconn alapítója szerint az újranyitás óta már az előzetes várakozásokat is sikerült túlszárnyalni – jelentsen ez bármit is.

A koronavírus terjedése által okozott nehézségeket az Apple sem kerülhette el. Bár januárban még azt mondták, a járvány nem lesz hatással az iPhone-ok gyártására, hamar kiderült, hogy ez nem egészen így van. A Foxconn azt közölte a sencseni gyár dolgozóival, hogy a holdújév után se vegyék fel a munkát a gyárban, a további utasításig pedig ne menjenek dolgozni.

A cég azóta újra beindította a termelést a gyáraiban, amiről maga Terry Gou, a vállalat alapítója beszélt a South China Morning Postnak. Ezek szerint az egységek újranyitása jól megy, a termelés pedig már meghaladta a várakozásokat. Persze arról, hogy mik is voltak a várakozások, nem beszélt.

Gou szerint a tajvani és a kínai üzemek ellátása mostanra már normalizálódott és zavartalan, viszont a végtermékek iránti kereslet a járvány miatt csökkenhet, ami hatással lesz a Foxconnra és a beszállítóira is. A cég februári bevétele 1,6 milliárd dollárral esett vissza a munka leállítása miatt.

Emiatt a még be sem mutatott iPhone 9 szállítása is késhet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány csendben meghosszabbította a határzárat

A kormány csendben meghosszabbította a határzárat

Nagyobb elektromos hatótávval támad a felfrissített hibrid Porsche Cayenne

Nagyobb elektromos hatótávval támad a felfrissített hibrid Porsche Cayenne

Már a szellőztetés is hatékony lehet a koronavírus-fertőzés megelőzésére

Már a szellőztetés is hatékony lehet a koronavírus-fertőzés megelőzésére