szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft fejlesztői összedobtak egy térképet, melyen az összes ország összes koronavírusos esete látható – köztük a magyarországiak is.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Januárban, amikor a Vuhan városából indult koronavírus-járvány Kínában súlyossá vált, és várható volt, hogy a világ más pontjain is lesznek fertőzöttek, készült egy térkép, amin nyomon lehet követni a vírus terjedését és a helyzet alakulását. Most egy hasonlóval állt elő a Microsoft is.

A redmondi cég fejlesztői egy olyan térképet készítettek, amin (majdnem) valós időben lehet megfigyelni, a világ mely részén épp mennyire súlyos a helyzet. A felsorolásban természetesen Magyarországot is megtalálhatjuk, igaz, nálunk egyelőre 32 esetet mutat a számláló. (A kormányzati tájékoztató oldalon hétfő reggel 8:30-kor váltott át a számláló 32-ről 39-re.) Az adatokat ugyanakkor olyan forrásból szerzik be, mint például az Egészségügyi Világszervezet, így elképzelhető, hogy ők nem emelték be még hivatalosan az új számot az adatbázisukba.

©

Az esetszámok alapján csökkenő sorrendbe rendezett országok nevére kattintva egy új panel nyílik meg az oldalsávban, amelyben tételesen lebontják, az összes hivatalosan regisztrált megbetegedésből mennyi az aktív eset, hányan gyógyultak ki a kórból és mennyi halálozás történt.

©

Az egyes országokkal kapcsolatba híreket és videókat is megjelenít a térkép, igaz, ez nem mindegyik államnál működik és nem is mindig tölt be. Jó hír, hogy a Microsoft fejlesztése mobilon is remekül működik, és meglehetősen gyorsan tölt be.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!